Plūdi, negaiss un intensīvs lietus. VUGD brīdina par stiprām lietusgāzēm un ugunsbīstamību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lietus Rīgā
Lietus Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) brīdina, ka piektdien, 8. jūlijā, Latvijā gaidāmas intensīvas lietusgāzes un pērkona negaiss. No plkst.13 spēkā brīdinājums par plūdiem un apgūtinātu redzamību uz ceļiem.

Piektdien, 8. jūlijā, valsts rietumos gaidāmas intensīvas lietusgāzes, vietām tās būs stipras, un laika posmā no 13.00 līdz 16.00 nokrišņu daudzums sasniegs 10-19 mm.

Intensīvās lietusgāzes turpināsies līdz vakaram. Atsevišķos rajonos iespējams arī pērkona negaiss, kā arī vējš būs brāzmains. Brīdinājums spēkā no plkst.13.00 līdz plkst.00.00.

Iespējami arī plūdi visvairāk pakļautajās teritorijās. Jāņem vērā, ka laikapstākļi var traucēt āra aktivitātēm. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšanā.

Tāpat VUGD norāda, ka līdz 11. jūlijam atsevišķās vietās Latvijas austrumu un centrālajos rajons mežos ir gaidāma augsta ugunsbīstamība.

Brīdinājums spēkā no 8. jūlija plkst.10.10 līdz 11. jūlija plkst.21.00.

Mežos un krūmāju teritorijās ir paaugstināta ugunsbīstamība. Jābūt piesardzīgiem mežu un krūmāju tuvumā. VUGD aicina nekurināt ugunskurus un nemest zemē izsmēķus! Aizdegšanās gadījumā uzreiz jāziņo glābšanas dienestam!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu