FOTO un VIDEO ⟩ Uz Liepājas šosejas Mārupes novadā notikusi četru automašīnu avārija. Divi cilvēki gājuši bojā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz Liepājas šosejas Mārupes novadā notikusi četru automašīnu avārija.
Uz Liepājas šosejas Mārupes novadā notikusi četru automašīnu avārija. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uz Liepājas šosejas (A9) pie Jaunbļodniekiem notikusi četru automašīnu avārija, uz vietas strādā operatīvie dienesti. Ārstniecības iestādēs nogādāti četri cietušie, divi gājuši bojā. Satiksme ir pilnībā bloķēta, policija pieļauj, ka kustība nebūs iespējama vairākas stundas, vēsta Valsts policija.

Plkst.11.49 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Mārupes novada Babītes pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas, vēsta dienests.

Tā rezultātā vienā vieglajā automašīnā iespiesti vairāki cilvēki un no kravas automašīnas notiek degvielas noplūde.

Foto: Uz Liepājas šosejas Mārupes novadā notikusi četru automašīnu avārija

Šobrīd notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji, lai izglābtu cilvēkus un apturētu degvielas noplūdi. Satiksmes negadījuma seku likvidēšanas darbos piesaistīts arī glābšanas automobilis un ķīmijas automobilis.

Kopumā iesaistīti 32 ugunsdzēsēji.

Plkst.11.52 mediķi saņēma izsaukumu, ka Mārupes novada Babītes pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas.

Izsaukuma vietā NMPD mediķi konstatēja divu cilvēku nāvi, vēl pieciem sniegta palīdzība. Rezultātā četri cietušie nogādāti ārstniecības iestādēs ar gūtām vidēji smagām līdz smagām traumām.

Notikuma vietā strādāja piecas NMPD brigādes, tai skaitā, ārsta speciālista brigāde.

Satiksme slēgta abos virzienos un policija pieļauj, ka satiksme būs bloķēta vairākas stundas.

Avārijas vietā noplūdušas aptuveni 20 tonnas degvielas

Avārijas vietā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā noplūdušas aptuveni 20 tonnas degvielas aptuveni 100 kvadrātmetru teritorijā, liecina Valsts vides dienesta (VVD) rīcībā esošā informācija.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilona Černodona, noplūdusī degviela pārklāta ar absorbējošām putām.

Tāpat ir veikta saziņa ar noplūdušās cisternas īpašnieku, kurš uzņēmās veikt piesārņojuma likvidēšanu. Cisternas īpašnieks jau ir notikuma vietā, lai atsūknētu degvielu no avarējušās cisternas.

VVD vēl turpina apsekot teritoriju - patlaban ir zināms, ka degviela ir iesūkusies gruntī līdz grāvim, kas atrodas desmit metru attālumā no notikuma vietas.

VVD seko līdzi tam, lai tiktu īstenoti neatliekamie sanācijas darbi, lai nepieļautu degvielas izplūdi virszemes ūdeņos, norāda Černodona.

(Papildināta ziņa plkst. 20.35) Atjaunota satiksme virzienā uz Rīgu

Vakarā ir daļēji atjaunota satiksme pa Liepājas šoseju, kur notika avārija.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijā, satiksme patlaban atjaunota virzienā uz Rīgu.

Ņemot vērā, ka transporta plūsma tiek organizēta pa vienu joslu, autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" informēja, ka negadījuma apbraukšana iespējama pa autoceļu Kalnciems-Kūdra, Ventspils šoseju un Rīgas apvedceļu.

Video: Avārija uz Liepājas šosejas

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu