FOTO ⟩ Stradiņa slimnīcā durvis ver jaunās moduļu būves

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Turpmāk Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunajās moduļu būvēs varēs uzņemt Neatliekamā medicīnas centra (NMC) pacientus, izvietot pacientus, kuriem nepieciešama izolācija, kā arī nodrošināt operāciju procesu trīs jaunās operāciju zālēs, pavēstīja slimnīcas valdes locekle Agra Ločmele.

Modulāro būvju uzstādīšanas mērķis bija iespējami īsākā laikā nodrošināt epidemioloģiskajam prasībām atbilstošu medicīnisko aprūpi slimnīcas NMC telpās, kā arī paplašināt operāciju zāļu skaitu.

Paredzēts, ja jaunajā moduļu korpusā 1864 kvadrātmetru platībā tiks tiks nodrošinātas papildu 20 gultas vietas NMC pacientiem, 20 palātas pacientiem, kuriem nepieciešama izolācija Infekciju nodaļas vajadzībām, kā arī trīs mūsdienīgi aprīkotas operāciju zāles.

Tāpat moduļu būvēs pacientiem un personālam tiks nodrošināts augsts komforta līmenis atbilstoši Eiropā spēkā esošajām klīniskajām vadlīnijām.

NMC vadītājs Valērijs Ratobiļskis sacīja, ka šī brīža pacientu plūsma ir 200 līdz 250 pacientu dienā, tādējādi, paplašinot nodaļu un veicot infrastruktūras izmaiņas, iespējams uzlabot pacientu aprūpes, ārstēšanas, observācijas procesu kvalitāti un rūpēties par slimnīcas personālu, nodrošinot plašas telpas un teicamus darba apstākļus.

PSKUS norādīja, ka esošajās NMC telpās 15. un 32. korpusā, kā arī slimnīcas vēsturisko korpusu operāciju zālēs ir sarežģīti nodrošināt pilnvērtīgu epidemioloģisko drošības pasākumu realizāciju. Tāpat ir grūtības nodrošināt infekciozo pacientu nodalīšanu no kopējās stacionārās plūsmas, guļošo pacientu izvietojums daudzviet ir pārāk blīvs un ar ierobežotu piekļuvi ārstniecības personālam, kā arī līdz šim nav bijis iespējams gana strikti nodalīt ambulatoro un stacionāro pacientu plūsmas.

Pēc Ločmeles paustā, jaunā ēka ir modernākā un lielākā modulārā slimnīcā ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, kas tapusi vien nedaudz vairāk kā gada laikā. Lai arī ēka no arhitektūras viedokļa veidota iespējami vienkārša, tās iekštelpu aprīkojums atbilst augstākajiem standartiem un nodrošinās būtiski labāku darba vidi mūsu personāla un komfortu slimnīcas pacientiem.

Ēkas tapšanas procesā liels ieguldījums sniegts gan no slimnīcas personāla, sadarbība partneriem un būvnieka SIA "Inos" puses.

Slimnīcas infrastruktūras ilgtermiņa attīstības koncepcija paredz optimizēt esošo infrastruktūru, nojaucot degradētos un vēsturiski nevērtīgos korpusus, lai izbūvētu jaunu infrastruktūru, vienlaikus veicot vēsturiski vērtīgā mantojuma izpēti, atjaunošanu un gādīgu pielāgošanu slimnīcas funkciju īstenošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu