Kalniņš Pasaules spēļu karatē turnīrā piedzīvo trīs zaudējumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kalvis Kalniņš
Kalvis Kalniņš Foto: No personīgā arhīva

Latvijas pārstāvis Kalvis Kalniņš piektdien ASV pilsētā Birmingemā notiekošajās Pasaules spēlēs karatē turnīrā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem piedzīvoja trīs zaudējumus, sacensības beidzot.

B grupas cīņās Kalniņš ar 2:5 piekāpās Kuveitas pārstāvim Abdullaham Šābanam, ar 3:5 zaudēja marokānim Abdelam-Ali Žinam un ar 0:2 piekāpās Brazīlijas karatistam Duglasam Santusam Brosam.

Pirmo vietu grupā izcīnīja brazīliešu sportists, kurš, tāpat kā kuveitietis, divās cīņās uzvarēja un vienu noslēdza neizšķirti. Trešo vietu ar vienu uzvaru ieņēma Žina, bet ceturto bez uzvarām - Kalniņš.

Sacensību kopvērtējumā Latvijas karatists dalīja septīto vietu astoņu sportistu konkurencē.

Par čempionu kļuva Alžīrijas karatists Elasa Ajubs, kurš finālā ar 4:0 pieveica Santusu Brosu. Bronzas medaļu izcīnīja itālis Andželo Kreščenco, kura cīņa ar Šābanu beidzās neizšķirti 1:1, tiesnešiem uzvaru itālim piešķirot ar "hantei".

Pasaules spēlēs Latvija ir pārstāvēta piecos neolimpiskajos sporta veidos - florbolā, "inline" hokejā, dronu sportā, orientēšanās sportā, veikbordā un Tokijas olimpiskajās spēlēs debiju piedzīvojušajā karatē.

Pasaules spēles aizsākās 1981.gadā ASV, Kalifornijas štata Santaklaras pilsētā. Tās organizē Starptautiskā Pasaules spēļu asociācija (IWGA), kas apvieno 39 starptautiskās sporta federācijas. 2022.gada spēlēs piedalās apmēram 3600 pasaules klases sportistu no vairāk nekā 100 valstīm. Viņi 41 sporta veidā sacenšas par 223 medaļu komplektiem. Sākot ar 2025.gadu, kopējais dalībnieku skaits tiks palielināts līdz 5000.

Pasaules spēlēs galvenokārt iekļauti sporta veidi un disciplīnas, kas nav olimpiskajās spēlēs, un tās notiek reizi četros gados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu