Vācijas Bundestāga politiķis aicina izolēt Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas Bundestāgs.
Vācijas Bundestāgs. Foto: Reuters/ScanPix

Bundestāga ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihaels Rots aicina izveidot jaunu Eiropas drošības arhitektūru. Tā balstītos Krievijas politiskajā un ekonomiskajā izolēšanā, kā arī militārajā atturēšanā.

"Attiecībās ar Krieviju mums nepieciešams vairāk reālisma, nevis naivu mēģinājumu vēlamo uzdot par esošo," raksta Rots komentārā, kam svētdien jāparādās laikrakstā "Welt am Sonntag".

Viņš uzskata, ka drošība Eiropā var pastāvēt "vienīgi pret Krieviju, nevis kopā ar to".

"Nākotnē nedrīkst pastāvēt īpašs Vācijas ceļš ar Krieviju uz mūsu partneru rēķina Vidus un Austrumeiropā," uzsver politiķis, kurš pārstāv pie varas esošos sociāldemokrātus (SPD).

Viņš norādījis uz rupjajām kļūdām, ko paša pārstāvētā partija pieļāvusi pagātnē un aicinājis Berlīni pārskatīt savu politiku pret Krieviju.

Tajā pašā laikā Rots atzinis, ka SPD pamatoti lepojas ar pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados realizēto Villija Branta politiku "pārmaiņas caur tuvināšanos", kas bija vērsta uz spriedzes mazināšanu attiecībās ar toreizējo PSRS.

"Neskatoties uz visiem viņa nopelniem, mums nevajadzētu slēpties aiz Villija Branta, ņemot vērā pārmaiņas pasaulē," tomēr norāda politiķis, piebilstot, ka šīs politikas pārskatīšana nekādā veidā nenozīmējot atteikšanos no SPD tradicionālajiem principiem.

"Branta uzticība mieram un atslābumam bija tik veiksmīga arī tāpēc, ka viņu balstīja militārā vara kodolatturēšanas zīmē," norādījis Rots.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu