Pētersone izcīnīja ceturto vietu Eiropas BMX čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vineta Pētersone
Vineta Pētersone Foto: Fifteen.com

Vineta Pētersone sestdien Deselā izcīnīja ceturto vietu Eiropas BMX čempionātā, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Eiropas čempionātā BMX sestdien par godalgām sacentās elites, U-23, junioru un vecāko jauniešu grupu sportisti.

"Silvas ziķerus" ikdienā pārstāvošā Pētersone priekšbraucienos izcīnīja trešo, piekto un ceturto vietu, kas deva vietu lielajā finālā. Tajā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne izcīnīja ceturto vietu.

Par Eiropas čempioni kļuva olimpiskā čempione Betānija Šrīvere no Lielbritānijas.

Sestdienas vakarā sudraba medaļu junioru konkurencē dramatiskā cīņā izcīnīja "Mārupes BMX kluba" un "AKSSC Valmiera" sportists Zadraks.

Junioru puišu grupā līdz pusfinālam aizkļuva gan Kārlis Pedraudzis ("Tālava VSS"), gan Valmierā Eiropas kausa posmā uzvarējušais Zadraks. Abiem startējot vienā pusfināla braucienā, Zadraks sīvā cīņā ieņēma ceturto vietu, kā pēdējais iekļūstot finālā, kamēr Pedraudzim septītā pozīcija.

Finālā trenera Mika Puķīša audzēknis Zadraks pēc starta izkaroja ceturto pozīciju.

Pirmajā virāžā krita viņam priekšā esošais šveiciešu sportists. Zadraks, veiksmīgi izvairoties no kritiena, pakāpās uz trešo vietu un drīz vien apsteidza arī otrajā vietā esošo itāļu braucēju. Viņš trases beidzamajā daļā bija ātrākais vīrs trasē un pēdējā taisnē uzbruka līderim Markusam Letam no Dānijas.

Lai arī Zadraks uz finiša līnijas konkurentu panāca, tomēr par mata tiesu ātrāks izrādījās dānis.

Izcīnīta otrā vieta ir pēdējo gadu lielākais panākums Latvijas BMX junioru grupā.

Otro gadu pēc kārtas Eiropas čempionāta godalgu izcīnīja "BMX Rīga"/RRS pārstāve Paula Kibare. Trenera Edžus Treimaņa audzēkne G-16 grupā pārliecinoši iekļuva finālā.

Finālā jau pēc starta Kibare atradās trešajā vietā, kurā arī finišēja.

Treimaņa audzēkņi no "BMX Rīga"/RRS ieguva vēl divas ceturtās vietas.

B-16 grupā Edgars Langmanis pēc uzvarām ceturtdaļfinālā un pusfinālā finālā pēc starta sīvi cīnījās par trešo pozīciju, tomēr goda pjedestāls šogad palika neaizsniegts.

Kristeram Apelam ceļš līdz finālam nebija tik gluds. Viņš ieņēma ceturto vietu gan astotdaļfinālā, gan ceturtdaļfinālā, gan pusfinālā. Finālā Apels nebija labāko trijniekā, kaut arī korekcijas ieviesa kritiens, kas no cīņas par medaļām izslēdza četrus konkurentus, Apelam finišējot ceturtajā vietā.

Dienas pirmajā pusē Latvijas jaunie braucēji ieguva piecas godalgas Eiropas "Challange" sacensībās.

Uzvara tika Bruno Vanagam (B-11) un Emmai Švalkovskai (G-7), sudraba godalgas - Raimo Soldānam (B-9) un Ramonai Bārei (G-11), bronzas - Evelīnai Līkumai (G-10) un Renāram Režovskim (B-7).

Sacensības beigsies svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu