Krievijas prokremliskie mediji nolemj krieviem pastāstīt par "cenu samazināšanas negatīvajām pusēm"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prokremliskie plašsaziņas līdzekļi nolēma pastāstīt krieviem par "cenu samazināšanas negatīvajām pusēm". 10. jūlija vakarā medija "Prime" tīmekļa vietnē parādījās Mihaila Hačaturjana, Pļehanova Krievijas Ekonomikas universitātes profesora, viedoklis. Dažu stundu laikā to ar līdzīgiem virsrakstiem pārpublicēja "Izvestija", "Lenta.ru", REN TV, "RIA Novosti" un citi Krievijas propagandas mediji, ziņo "The Insider".

"Lielākā daļa iedzīvotāju deflāciju uztver kā pozitīvu parādību - galu galā preces un pakalpojumi kļūst lētāki. Tomēr šim procesam ir ļoti negatīvas sekas ekonomikā, galvenokārt strauji samazinoties importam, kamēr maksājumu bilancē turpina dominēt eksports," teikts "Prime" publikācijā.

Hačaturjans sacīja, ka, samazinot importu, tiek radīti "siltumnīcas apstākļi" uzņēmumiem, kuriem ir liegta dabiskā konkurence. Pēc viņa domām, tas noved pie produktu kvalitātes un patēriņa samazināšanās. Rodas situācija, kāda bija Padomju Savienības beigās, kad uzņēmumi ražoja lielu daudzumu produkcijas, bet tās kvalitātes dēļ tā nebija pieprasīta, sacīja eksperts. Vienlaikus ir rindas uz trūcīgo importu.

Runājot par "zemāku cenu negatīvo pusi", Hačaturjans minēja arī iespējamo eksportētāju produktu cenu pieaugumu un mazāku pieprasījumu pēc tiem.

"Pieprasījuma trūkums kavē investīcijas vietējo eksportētāju ražošanas jaudu attīstībā, kas vēl vairāk samazina to daļu pasaules tirgū. Visi šie faktori kopā, pēc eksperta domām, noved pie ekonomikas stagnācijas un galu galā pie krīzes," rakstīts "Prime" publikācijā.

Krievijas iebrukums Ukrainā ir izraisījis milzīgu pārtikas cenu lēcienu pasaulē. Kopumā tās var pieaugt par 20%, liecina ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas prognoze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu