"Lasmanis" ar "double-double" palīdz kaldināt kārtējo "Aliens" uzvaru "Big3" līgas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbolists Kārlis Lasmanis piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm.
Basketbolists Kārlis Lasmanis piedalās preses konferencē, kurā informē par Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" sezonas aktualitātēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latviešu 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis svētdien, 10. jūlijā, ASV 3x3 profesionālās strītbola līgas "Big3" mačā iekrāja "double-double".

"Aliens" ar rezultātu 50:41 (26:22) pārspēja līgas čempioni "Trilogy", svinot trešo uzvaru četros mačos.

Lasmanis 13 punktiem pievienoja 13 atlēkušās bumbas, piecas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas un vienu bloķētu metienu. Ventspilnieks realizēja sešus metienus no spēles, vienu no tiem trīs punktu vērtībā.

"Aliens" rindās ar 19 punktiem un 19 bumbām zem groza izcēlās Dešons Stīvenss, 10+10 šajos statistikas rādītājos sakrāja Tomislavs Ivoševs, bet Dušans Buluts šoreiz guva astoņus punktus.

"Trilogy" komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Ērls Klārks.

"Aliens" ar trīs uzvarām četrās spēlēs ieņem pirmo vietu 12 komandu konkurencē, taču svētdien notiks vēl divi mači, kas var viest nelielas izmaiņas turnīra tabulā.

"Big3" līgā uzvarai nepieciešami 50 punkti un vismaz divu punktu pārsvars. Spēles laiks ir neierobežots, bet vienam uzbrukuma ir atvēlētas 14 sekundes. Vēl viena no būtiskākajām atšķirībām no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) turnīriem ir tā, ka "Big3" līgā ir ne tikai trīspunktu metiens, bet arī četru punktu metiens.

"Big 3" sezonas sabraukumi norisināsies katru nedēļas nogali līdz augusta sākumam, kad paredzēts fināls.

"Aliens" treneris ir Riks Mahorns, kurš kopā ar Detroitas "Pistons" 1989.gadā izcīnīja Nacionālās basketbola asociācijas čempiontitulu. "Aliens" sastāvā bez Lasmaņa ir divi serbi, komandas kapteinis Dušans Buluts un Tomislavs Ivoševs, kā arī divi amerikāņi Dešons Stīvenss un Edams Drekslers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu