Apturēta gāzes piegāde no Krievijas uz Vāciju pa cauruļvadu "Nord Stream"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Stefan Dinse/shutterstock.com

Plānoto tehniskās apkopes darbu dēļ pirmdien uz desmit dienām apturēta gāzes piegāde no Krievijas uz Vāciju pa cauruļvadu "Nord Stream".

Gāzes plūsma tika apturēta pirmdienas rītā. To plānots atjaunot 21. jūlija rītā, taču Vācijas amatpersonas bažījas, ka tas var arī nenotikt.

Sodot Krieviju par agresiju Ukrainā, Vācija un citas Rietumu valstis ir piemērojušas Krievijai vairākas sankciju kārtas. Vācija iesaldēja arī gāzesvada "Nord Stream 2" projektu.

Tomēr daudzas Eiropas valstis ir stipri atkarīgas no Krievijas energoresursiem, un Maskava ir apturējusi gāzes piegādes vairākām valstīm, kuras nevēlējās izpildīt Maskavas prasību samaksai par gāzi atvērt rubļu kontus.

Krievijas koncerns "Gazprom" jau bija ievērojami samazinājis gāzes piegādes pa cauruļvadu "Nord Stream", kas pa Baltijas jūras gultni savieno Krieviju ar Vācijas ziemeļiem, kā iemeslu minot kavēšanos ar remontdarbiem. Maskava apgalvo, ka remonts aizkavējies Rietumu sankciju dēļ. Vācijas kanclers Olafs Šolcs noraidījis šo apgalvojumu.

Tika izmantoti tikai aptuveni 40% no cauruļvada jaudas, kas izraisīja turpmāku cenu pieaugumu gāzes tirgū, norādījusi Vācijas Federālā tīklu aģentūra.

"Gazprom" paredzējis desmit dienas "Nord Stream" remontam. Līdzīgi remontdarbi agrāk ilguši desmit līdz 14 dienas un ne vienmēr pabeigti plānotajā laikā.

Pa "NordStram" piegādāto gāzi saņēma arī citas Eiropas valstis.

Itālijas naftas un gāzes kompānija "Eni" pirmdien pavēstīja, ka "Gazprom" īsteno papildu dabasgāzes piegāžu samazinājumus, jo tas sācis gāzesvada "Nord Stream" regulāro apkopi.

""Gazprom" paziņojis, ka šodien "Eni" piegādās dabasgāzi aptuveni 21 miljona kubikmetru apjomā, lai arī vidējais piegādātās gāzes apjoms pēdējās dienās veidoja aptuveni 32 miljonus kubikmetru dienā," norāda "Eni".

Krievijas gāzes piegāde Eiropas valstīm pa cauruļvadu caur Ukrainu turpinās..

Vācija steidzami cenšas samazināt atkarību no Krievijas gāzes, vienlaikus piepildot gāzes krātuves ziemai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu