"Twitter" plāno vērsties tiesā, ja Īlons Masks atteiksies turpināt darījuma procesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks paziņojis, ka vēlas atcelt mikroblogošanas vietnes "Twitter" iegādes darījumu, taču sociālā medija kompānijas pārstāvji uzsver - atpakaļceļa vairs nav, vēsta raidsabiedŗiba CNN.

Piektdien Masks paziņoja, ka grasās apturēt 44 miljardus dolāru vērto darījumu, jo "Twitter" nav spējuši sniegt miljardierim nepieciešamos datus saistībā par viltus un spama profiliem sociālajā platformā.

Mikroblogošanas vietnes juridiskie pārstāvji atbildējuši Maskam, ka "miljardiera apgalvojumi nav patiesi", un tāpat Maskam pieprasīts turpināt kompānijas iegādes procesu.

"Maska un viņa pārstāvju pieprasījums atcelt darījumu ir nederīgs un nepareizs, un tas nozīmē, ka Maska puse atsakās pildīt iepriekš panāktās vienošanās nosacījumus," teikts "Twitter" juristu atbildes vēstulē, ko parakstījis "Wachtell, Rosen, Lipton and Katz" jurists Viljams Savits, kurš pārstāv "Twitter" intereses.

Vairākas nedēļas Masks ir paudis apgalvojumus par to, ka "Twitter" platformā lielākā daļa ir tā saucamie boti, viltus un spama profili, lai gan Maskam šādu pierādījumu nav. Piektdienas vēstulē Maska advokāts uzsvēra, ka "Twitter" "nav pildījusi iepriekš noslēgtā līguma nosacījumus", sniedzot Maskam precīzus datus, kas precīzi ļautu izvērtēt šo problēmu.

Pirmdien, 11. jūlijā, publicētajā "Twitter" atbildē teikts, ka "sociālo mediju kompānija nav pārkāpusi nevienu vienošanos", tā vietā vainojot Masku, ka "viņš apzināti un aiz brīvas gribas pats ir pārkāpis iepriekš panākto vienošanos". Tiek piebilsts, ka "Twitter" turpinās sniegt visu Maskam nepieciešamo informāciju, lai kompānijas iegādes darījums tiktu pabeigts.

Pašlaik darījums nav atcelts, un "Twitter" pieprasa, lai Masks un viņa advokāti pildītu savas saistības un pabeigtu darījumu līdz galam. Līdzšinējā situācija liecina, ka strīds starp Masku un "Twitter" varētu nonākt arī līdz tiesai.

"Twitter" valdes priekšsēdētājs Brets Tailors piektdien paziņoja, ka "uzņēmuma valde ir noskaņota pabeigt šo darījumu un plāno vērsties tiesā, ja Masks atteiksies turpināt darījuma procesu".

Tikmēr "Twitter" akciju vērtība, ņemot vērā izskanējušās ziņas, zaudēja 11% savas vērtības - pašlaik to vērtība ir par teju 40% zemāka, nekā tā ir ar Masku noslēgtajā līgumā. Tiek pieļauts, ka šis darījums nemaz nenotiks.

Vairāki analītiķi pieļauj, ka Masks ar šādu soli cenšas "nokaulēt" cenu, ņemot vērā kopējo kritumu finanšu tirgos. Pēdējo nedēļu laikā ir kritusies arī "Tesla" akciju vērtība. Bija plānots, ka Masks "Twitter" iegādei izmantotu finansējumu no sev piederošajām "Tesla" akcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu