PVO rekomendē cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu saņemt otru balstvakcīnu pret Covid-19 (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcīnas pret Covid-19
Vakcīnas pret Covid-19 Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas birojs ieteicis cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu un citiem, kuriem pastāv risks smagi saslimt ar Covid-19, saņemt otru balstvakcīnu pret Covid-19.

Lai nodrošinātu papildu aizsardzību un samazinātu smagu saslimšanas risku, hospitalizācijas un nāves riskus, cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu, kuri vecāki par pieciem gadiem, un viņu tuvajiem kontaktiem jāsaņem otrā balstvakcīna pret Covid-19, rekomendēja PVO Eiropas birojs.

Birojs ieteica valstīm apsvērt otrās balstvakcīnas piedāvāšanu arī citām riska grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem, veselības aprūpes nozares darbiniekiem un grūtniecēm.

PVO Eiropas birojs ar šādu ieteikumu nācis klajā, izvērtējot vakcinācijas līmeņus, Eiropas epidemioloģisko situāciju un secinājumus par vakcīnu efektivitāti pret koronavīrusa omikrona paveidu.

PVO dati liecina, ka lielākajā daļā Eiropas Covid-19 gadījumu skaits strauji pieaug kopš maija beigām.

PVO Eiropas reģionālais direktors Hanss Klūge uzsvēra, ka prioritātei joprojām jābūt cilvēku vakcinēšanai ar vakcīnas pamata devām un pirmo balstvakcīnu, bet otrā balstvakcīna jānodrošina cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu un jāapsver tās nodrošināšana citām riska grupām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu