Artūrs Irbe atklājis savas domas par Latvijas hokejistu spēlēšanu okupantu līgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe
Artūrs Irbe Foto: Jānis Škapars / TVNET

Leģendārais latviešu hokeja vārtsargs sarunā ar "sportacentrs.com" sniedzis savu redzējumu par Latvijas hokejistu spēlēšanu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Kā zināms, par spēlēšanu KHL ir paziņojis gan vārtsargs Jānis Kalniņš, gan arī uzbrucējs Nikolajs Jeļisejevs, bet simtprocentīgas skaidrības par Maskavas "Spartak" izziņoto līgumu ar Miku Indraši joprojām nav. Kuluāros ceļo informācija, ka sagaidāma vēl vismaz viena hokejista pārcelšanās uz okupantu līgu.

Ņemot vērā Latvijas sporta likumu, gan Kalniņam, gan Jeļisejevam, kā arī jebkuram citam hokejistam, kurš izvēlēsies spēlēt KHL, durvis uz Latvijas valstsvienību būs slēgtas.

Artūrs Irbe atzīst, ka nezina, kā rīkotos minēto spēlētāju vietā, un nevēlas kādu nosodīt, bet gan brīdināt, jo, viņaprāt, KHL piedāvātās algas šobrīd ir neadekvāti lielas.

"Loģiski secināms, ka tiek maksāts arī par kaut ko citu, nevis tikai spēlēšanu vien, – tā ir reklāma Krievijai, tā ir piedalīšanās Krievijas propagandā," leģendāro vārtu vīru citē "sportacentrs.com".

Irbe uzskata, ka no Latvijas hokejistiem, kuri karjeru turpina KHL, neizbēgami gaidīs vairāk nekā tikai hokeja spēlēšanu: "Pienāks brīdis, kad klubs tev teiks spraust pie krekla Kolorādo vaboļu lentes, pirms spēles liks nostāties ierindā, būs jāver vaļā mute Krievijas himnas laikā un varbūt pat būs publikas priekšā jāsalutē Krievijas neuzvaramajai armijai."

Tāpat viņš, līdzīgi kā daudzi citi, netic, ka Latvijas hokejistu līgumos norādītās summas patiešām līdz pēdējam rublim arī tiks izmaksātas.

Sarunas nobeigumā leģendārais vārtsargs arī uzsver, ka šodien hokejistiem ir citādāka uztvere par spēlēšanu Latvijas valstsvienībā, piebilstot, ka spēlēšana izlasē joprojām ir uzskatāma par vērtību, tomēr Latvijas hokeja saimei ir arī "viela pārdomām".

Artūrs Irbe savas karjeras laikā Latvijas izlases kreklu mugurā vilka kopumā 46 pasaules čempionāta elites divīzijas mačos, atpaliekot vienīgi no Edgara Masaļska (54).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu