Modes skate, kas bloķē ieeju konkurenta veikalā. Modes nams "Dior" pieprasa kompensāciju no "Valentino"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Valentino" modes skate uz Spāņu kāpnēm.
"Valentino" modes skate uz Spāņu kāpnēm. Foto: Reuters/ Scanpix

Augstās modes pasaulē izcēlies strīds starp slavenajiem modes zīmoliem "Dior" un "Valentino". "Dior" modes nams konkurentam pieprasa kompensāciju, jo "Valentino" rīkoja modes skati uz Spāņu kāpnēm Romā, kur atrodas "Dior" veikals, tādējādi bloķējot klientiem ieeju tajā, vēsta medijs "Guardian".

Modes skate norisinājās uz slavenajām Spāņu kāpnēm Romā. Savukārt no "Dior" veikala paveras skats uz laukumu, kas atrodas kāpņu pakājē.

"Dior Italia" mazumtirdzniecības menedžeris stāsta, ka vēstulē, kuru "Dior" sūtīja savam konkurentam, ir rakstīts, ka piekļuve veikalam bija apgrūtināta un klientiem tika aizliegts veikalā ienākt.

Tā rezultātā veikals piektdien "palika tukšs un kopš agras pēcpusdienas darbinieki nevarēja strādāt". "Dior" apgalvo, ka problēmu izraisīja modes skate, kas norisinājās "dienā, kad ieņēmumi noteikti ir [ievērojami]”.

Tiek apgalvots, ka "Dior" pieprasa 100 000 eiro zaudējumu kompensāciju. Vēstulē teikts, ja Valentīno 15 dienu laikā nesamaksās pilnu summu, "Dior" "veiks visus nepieciešamos pasākumus, lai aizsargātu savas tiesības".

Neviens cits vietējais modes preču mazumtirgotājs nav iesniedzis sūdzību.

Kāds modes skates apmeklētājs, kurš vēlējās palikt anonīms, sacīja: "Protams, bija daudz cilvēku – daudzi modes skati vēroja, stāvot uz ielas, tur bija uzstādītas barjeras, kas neļāva cilvēkiem ierasties zonā, kurā atradās viesi."

"Es nezinu, kāpēc "Dior" izteica šo prasību. Katrs veikala [īpašnieks] varēja par to kaut ko iebilst," viesis stāsta. 

Savukārt "Valentino" nav publiski atbildējis uz "Dior" sūdzību.

"Man liekas, ka tas ir saistīts ar kādu pagātnes notikumu," uzskata modes vēsturniece Keita Strasdīna.

"Pēc pirmajām individuālajām kolekcijām 2016. gadā radās viedoklis, ka viņu [modes namu] dizainiem ir kopīga estētiskā DNS," sacīja Strasdīna. "Starp abiem modes zīmoliem nav plašāk zināmas pagātnes konfliktsituācijas, tāpēc es domāju, ka tas varētu būt viens no nesenākajiem šī konflikta iemesliem."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu