"Būšu "tehniķis" un treneris." Juris Šics par lēmumu pievienoties Itālijas kamaniņu komandai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

No vairākām turpmākās nodarbes iespējām bijušais Latvijas kamaniņu braucējs Juris Šics dabu Itālijas izlasē izvēlējās, jo nākamās Ziemas olimpiskās spēles notiks šīs valsts pilsētās Turīnā un Kortīnā d'Ampeco, sarunā ar aģentūru LETA atklāja titulētais kamaniņu braucējs.

Jau ziņots, ka Itālijas Ziemas sporta veidu federācija (FISI) trešdien pavēstīja par vecākā no brāļiem Šiciem pievienošanos Itālijas kamaniņu sporta izlasei.

"Par labu Itālijai izšķīros, jo nākamās olimpiskās spēles notiks Itālijā - Turīnā/Kortīnā d’Ampeco. Itālijā kamaniņu sportam ir dziļas saknes un lieliskas tradīcijas. Ceru ar savu ieguldījumu kaut kripatiņu palīdzēt Itālijas izlasei, kura lolo augstus mērķus nākamajās olimpiskajās spēlēs," saka Šics.

"Būšu "tehniķis" un treneris - konsultants. Darīšu to pašu, ko līdz šim kamaniņu sportā, atskaitot braukšanu," apstiprina pavasarī kamaniņu braucēja karjeru beigušais Šics.

Viņš stāsta, ka, kamaniņu saimē esot ilgus gadus, viens otru pazīst. Itālija pamanīja, ka Juris nav iesaistīts Latvijas izlasē, un pavaicāja, vai nav intereses strādāt viņu izlasē.

"Esmu priecīgs, ka esmu novērtēts ārzemēs. Itālijā manam darbam būs konkrēts mērķis. Viņi redzēja, kā es varu palīdzēt," saka pāris dienas atpakaļ elektroniski līgumu noslēgušais Šics.

Uz jauno darbavietu Itālijas kamaniņu sporta izlases bāzē Briksenā Dienvidtiroles kalnu rajonā viņš dosies tuvākajā laikā, par kuru vēl jāvienojas.

Līgums ir noslēgts līdz olimpiskā cikla beigām, taču, kā jau tas ierasts, tas var tikt koriģēts darba gaitā. Daudz ko noteiks Latvijas pārstāvja ieguldījums un komandas panākumi.

Jau ziņots, ka pavasarī, lemjot par turpmāko nodarbošanos un gaidot piedāvājumus, Juris apsvēra arī iesaistīšanos tēva biznesā. Bija piedāvājumi arī no citām izlasēm, tai skaitā Latvijas, taču Itālijas piedāvājums Šicam šķita vislabākais.

Sezonas laikā sēsties kamanās viņam visticamāk neizdosies, taču, doma startēt kopā ar brāli Andri vēl nav atmesta. Ja darba pienākumi un laiks atļaus, pēc sezonas brāļi varētu startēt Latvijas čempionātā.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu sporta visu laiku titulētākais divnieks Andris un Juris Šici karjeru noslēdza šī gada aprīlī.

A.Šics nākamsezon ieņems Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) mākslīgās ledus trases tehniskā direktora amatu.

Andris un Juris kopš 2006.gada ir piedalījušies piecās ziemas olimpiskajās spēlēs un izcīnījuši trīs olimpiskās medaļas.

2010.gadā Vankūverā brāļi individuālajās sacensībās izcīnīja sudrabu, bet četrus gadus vēlāk Sočos - bronzu, kā arī bija komandas sastāvā komandu stafetē.

Pasaules čempionātos individuāli un komandu stafetē izcīnīti trīs sudraba medaļu un seši bronzas godalgu komplekt. Savukārt Eiropas meistarsacīkstēs brāļi 2021.gadā Siguldā uzvarēja individuālajā vērtējumā, bet komandu stafetē svinēja uzvaru 2008. un 2010.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu