No šodienas Stradiņa slimnīcas pacientiem par vizīti atgādinās robotzvans

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.stradini.lv/Publicitātes foto

Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) sāk izmantot robotzvanu, kas pacientiem atgādinās par pierakstu uz vizīti vai izmeklējumu, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Mileiko.

Pēc viņas paustā, robotizētais atzvans vienmēr tiks veikts no tālruņa 67133010.

Līdz šim zvanu centrā ikdienu bija nepieciešami astoņi darbinieki, kuri atzvanīja, lai atgādinātu par pierakstu un pārliecinātos, ka pacienti uz vizīti ieradīsies. PSKUS prognozē, ka līdz ar robotzvana ieviešanu pacientu sazvanīšanai būs nepieciešams ievērojami mazāks darbinieku skaits, tādējādi varēs palielināt darbinieku skaitu, kuri ikdienā saņem pacientu zvanus.

PSKUS Klientu informācijas un apkalpošanas daļas vadītāja Dzintra Kļaviņa norāda, ka automatizēta atgādinājuma priekšrocība ir atslogots personāla resurss, liela apjoma datu apstrāde un pacientu informēšana īsā laika periodā, proti, operatīvi var atzvanīt un informēt lielu pacientu skaitu. Tāpat automatizētais risinājums ļaus slimnīcai pārliecināties par to, ka pacients uz vizīti tiešām ieradīsies, šī informācija aiztaupa daudz rūpju - paziņojums par neierašanos ne tikai atvieglo speciālistu darbu, bet arī sniedz iespēju palīdzēt pēc iespējas vairāk pacientiem.

Jau šodien robots vārdā Nils zvanīs un atgādinās par pierakstu pacientiem, kuriem vizīte plānota trešdien, 20.jūlijā. Sazvanītajam pacientam būs četras izvēles iespējas: apstiprināt vizīti, to atteikt, norādīt, ka zvans uz viņu neattiecas, kā arī izvēlēties ziņu noklausīties vēlreiz.

Ja gadījumā pacients nebūs sazvanīts, robots pēc četrām stundām zvanīs atkārtoti, kā arī pacientam būs iespēja pašam atzvanīt robotam un saņemt informāciju par pierakstu sev ērtā laikā un vietā.

PSKUS atgādina, ka ārstu pieņemšana un izmeklējumi notiek tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Pierakstīties iedzīvotāji aicināti pa vienoto pieraksta tālruni 67069280 vai izmantojot e-pierakstu slimnīcas mājas lapā "www.stradini.lv".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu