"Vēl pirms gada sēdēju Latvijā bez sarunātas cīņas..." Latvijas MMA cīkstonis Čižovs par pievienošanos spēcīgajai PFL

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Latvijas jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis Aleksandrs Čižovs sarunā ar "Apollo.lv" komentēja pievienošanos "Professional Fighters League" (PFL) organizācijai.

Jau ziņots, ka Čižovs par pievienošanos PFL čempionātam paziņoja savā "Instagram" kontā.

PFL no citām MMA organizācijām atšķiras ar savu cīņu norises formātu - katras divīzijas četri stiprākie cīkstoņi piedalās turnīrā, kura uzvarētājs tiek pie miljons ASV dolāriem. Čižovs par PFL formātu paskaidroja nedaudz plašāk.

"Manuprāt, tā ir interesantāka sistēma nekā UFC, kur tu vari uzvarēt desmit cīņās pēc kārtas un tāpat necīnīsies par titulu. Šeit [PFL] tu izcīni punktus par katru uzvaru. Jo ātrāk izcīnīta uzvara, jo labāk. Piemēram, par uzvaru pirmajā raundā tu tiec pie sešiem punktiem, par uzvaru otrajā raundā - pie pieciem, un tā tālāk. Pēcāk astoņi labākie cīkstoņi no katras divīzijas cīnās par galveno balvu miljons eiro vērtībā. Uzvarētājs paņem visu! Tas ir ļoti interesanti," PFL formātu skaidro cīkstonis.

Vīrieši PFL organizācijā sacenšas piecās svara kategorijās. 24 gadus vecais Čižovs šobrīd ir vieglā svara (līdz 70 kilogramiem) čempions "World Warriors Fighting Championship" (WWFC) organizācijā. Kā atklāj pats cīkstonis, arī PFL viņš startēs 70 kilogramu divīzijā, kas ir otra vieglākā svara kategorija organizācijā.

Čižovs neslēpj, ka liels nopelns spēcīgās organizācijas sasniegšanai ir arī viņa komandai: "Šajā sportā viss ir atkarīgs no profesionālas komandas. Man ir paveicies, jo man ir labākā komanda. Nerunāju tikai par treneriem, bet arī menedžeri, PR komandu, uztura speciālistu un citiem. Vienatnē paveikt nevar neko.

"Ja runājam par manu menedžeri, vēl pirms gada sēdēju Latvijā bez sarunātas cīņas. Tagad esmu vienā no pasaules spēcīgākajām organizācijām. Domāju, ka vairāk šeit nav ko piebilst," savu menedžeri Pāvelu Saharevski slavē cīkstonis.

Čižovs savas profesionālās MMA karjeras laikā ir izcīnījis deviņas uzvaras un cietis vienu zaudējumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu