"Pārtikas trūkums un alkohola lietošana." Realitātes šova dalībnieks iesūdz tiesā "Netflix"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Elliott Cowand Jr/Shutterstock

Realitātes šova "Love is Blind" dalībnieks iesūdzējis tiesā straumēšanas vietni "Netflix" par spiestu filmēšanos alkohola reibumā, kā arī par to, ka negulēja ilgas stundas un juties izsalcis, vēsta ziņu medijs "Insider".

Džeremijs Hārtvels iesūdzējis tiesā "Netflix" un producentu kompāniju "Kinetic Content" par necilvēcīgiem darba apstākļiem un to, ka dalībniekiem maksā nelielu algu.

Hārtvels CNN pastāstīja, ka dalībniekus pēc ierašanās faktiski ievietoja izolācijā uz 24 stundām, visiem tika atņemtas personīgās mantas, kā arī bija jāgaida vairākas stundas bez ūdens vai pārtikas. Tomēr alkohols vienmēr bija pieejams.

"Miega trūkums, izolācija, pārtikas trūkums un pārmērīga alkohola lietošanas kombinācija, ko apsūdzētie vēlējās, veicināja necilvēcīgus darba apstākļos un ietekmēja dalībnieku mentālo stāvokli," norāda Hārtvels.

Viņš norāda: "Reizēm apsūdzētie atstāja dalībniekus vienus stundām ilgi bez piekļuves tālrunim, ēdienam vai cita veida kontaktiem ar ārpasauli, līdz viņiem bija jāatgriežas pie filmēšanas procesa."

Saskaņā ar ziņojumiem tiesas prāvā, secināms, ka Hārtvelam un citiem dalībniekiem tika maksāti 1000 ASV dolāri nedēļā, bet viņiem bija jāstrādā 20 stundas dienā.

Tiek ziņots, ka jebkuram dalībniekam, kurš nolemtu pamest šovu pirms filmēšanas beigām, būtu jāmaksā 50 000 ASV dolāru kompensācija.

Hārtvels pieprasa neizmaksātas algas, finansiālu kompensāciju par novēlotām maltītēm, zaudējumu atlīdzināšanu par negodīgu uzņēmējdarbību un sodu par darba kodeksa pārkāpumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu