"Neviens cienījams pīrsingu meistars to nedarītu." Popularitāti guvusi sieviete, kura plakstiņā izdūra pīrsingu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: merdurh/ Instagram

Sieviete guva atpazīstamību "TikTok" pēc tam, kad viņai acs plakstiņā tika izdurts pīrsings. Tomēr jomas profesionāļi neiesaka šajā vietā durt pīrsingus, vēsta medijs "Insider".

Pagaidām vēl neidentificēto sievieti, kuras lietotājvārds ir @merdurh, sekotāji apber ar neskaitāmiem jautājumiem par viņas plakstiņa pīrsingu. Viņa stāsta, ka kopš video publicēšanas ir ieguvusi 8000 jaunu sekotāju.

Populārā video laikā sieviete tuvu kamerai pieliek seju un ar pirkstiem pavelk plakstiņu, lai parādītu zelta pīrsingu, kas iet cauri plakstiņa augšējai malai.

Pīrsings ir šokējis sekotājus, kuri viņu apber ar tādiem jautājumiem kā: "Vai tas sāpēja?", "Vai tu to redzi, kad paskaties uz citu pusi?" un "Vai mirkšķināšana tev nešķiet dīvaina?"

Daži "TikTok" lietotāji sievietei raksta, ka pīrsings ir skaists, jauki izskatās un ka viņa pati ar to izskatās brīnišķīgi. Tomēr viens komentētājs kritiski piebilst: "Nu, man šķiet, ka viņa pietiekami nenovērtē savu redzi."

@merdurh Reply to @gravendine #eyelidpiercing #piercing #weird ♬ original sound - merdurh

Cits sekotājs rakstīja: "Ņemiet vērā, ka neviens cienījams pīrsingu meistars to nedarītu."

"Mēs nekad nepiekristu plakstiņos durt pīrsingu," medijam "Insider" stāsta Bens Hariss, kurš ir līdzīpašnieks 21 gadu vecam Londonas uzņēmumam "Metalmorphosis". "Tas nebūtu ētiski," viņš piebilst.

Tikmēr viņa tēvs Metjū, kurš radīja šo uzņēmumu kopā ar savu tēvu Ivanu, komentē:

"Ja jūs tik tuvu acs ābolam lietojat adatu, tad tas ir liels risks."

Metjū stāsta, ka cilvēks ar caurdurtu plakstiņu var palikt akls.

Jomas lietpratēji spekulē, ka sieviete pīrsingu varēja izdurt nelegāli, jo gan Amerikas Savienotajās Valstīs, gan Apvienotajā Karalistē ir spēkā stingri licencēšanas likumi, kas attiecas uz veselību un drošību pīrsingu studijās.

"Lai kur viņa to darītu, maz ticams, ka šajā vietā atradās autoklāvs [instrumentu sterilizēšanas iekārta]," sacīja Bens.

"Pīrsings ir atvērta brūce, kas ar laiku sadzīst," skaidro Metjū. "Šī sieviete var iegūt acu infekciju, pīrsinga metāls var saskrāpēt acs radzeni un viņa nespēs pilnībā aizvērt acis."

33 gadus vecais Bens stāsta, ka viņa darbinieki atsaka aptuveni 25% cilvēku, kuri lūdz izdurt pīrsingu. Lai gan galvenais iemesls ir pīrsinga tīkotāju nepilngadība, taču ir arī cilvēki, kuri pieprasa ekstrēmas procedūras.

"Viņi vēlas iet soli tālāk, un tā jau ir ķermeņa modifikācija," skaidro Bens, kurš atsaucas uz kādu subkultūru, kas pazīstama ar nosaukumu  "ķermeņa modifikācija". Vīrietis stāsta, ka šī prakse daudzās valstīs ir aizliegta ar likumu, jo var radīt nopietnas veselības problēmas. 

Gan tēvs, gan dēls, kuriem pieder kopīga pīrsingu studija, uztraucas, ka daži no sievietes sekotājiem varētu sekot viņas piemēram un tādējādi neatgriezeniski sabojāt savu redzi.

"Mēs noteikti nevienam neiesakām veikt šo procedūru," saka Bens.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu