Rīgā piesārņojuma dēļ aizliedz peldēties Daugavas peldvietā Lucavsalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lucavsalas peldvieta
Lucavsalas peldvieta Foto: Edijs Pālens / LETA

Veselības inspekcija (VI) pēc peldvietu ūdens kvalitātes analīžu veikšanas ir aizliegusi peldēties Daugavas peldvietā Lucavsalā, Rīgā, jo peldūdens mikrobioloģisko analīžu rezultāti šajā peldvietā pārsniedz pieļaujamo normu un tas neatbilst kvalitātes prasībām. 

Citās Daugavas peldvietās - "Lucavsalas līcis", "Rumbula", "Ķīpsala" un Vecāķu pludmale - ūdens kvalitāte atbilst prasībām, un laboratorisko analīžu rezultāti mikrobioloģisko piesārņojumu neuzrāda. Līdz ar to šajās peldvietās atkal atļauts peldēties.

Kā ziņots, 13. jūlijā Veselības inspekcija ieteica nepeldēties Daugavas peldvietās un Vecāķos pēc tam, kad pilsētas neattīrītie kanalizācijas ūdeņi intensīvo lietusgāžu laikā tika iepludināti Daugavā.

VI aktīvajā peldsezonā veic visu 58 oficiālo iekšzemes un jūras peldvietu pastiprinātu uzraudzību. Laboratorijā tiek noteikti tādi mikrobioloģiskie rādītāji kā fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki, savukārt vizuāli - ūdens paraugu ņemšanas laikā tiek novērtēta ūdens krāsa, pievērsta īpaša uzmanība peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī un zilaļģu savairošanās procesam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu