Mairis Briedis komentē, kāpēc kandidēs 14. Saeimas vēlēšanās

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Jānis Škapars / TVNET

Bokseris Mairis Briedis kandidēs 14. Saeimas vēlēšanās un startēs no partijas "Saskaņa" saraksta. Pēc partijas saraksta publicēšanas viņš skaidro, kāpēc pieņēmis šādu lēmumu. 

Briedis pauž, ka iesaistīšanās politikā ir, iespējams, nozīmīgākais un sarežģītākais lēmums viņa dzīvē. Viņš skaidro, ka pievienojies partijai, jo tā "visu savu darbu velta sašķeltības mazināšanai sabiedrībā", kas pašlaik ir īpaši svarīgi.

Viņš uzsver, ka pēdējie notikumi liecinot, ka sabiedrības sašķeltība ir "lielākā nelaime Latvijā". 

Politiķis uzskata, ka iedzīvotāji esot sašķelti gan sociāli, gan etniski. Brieža ieskatā, tiekot īstenots princips "skaldi un valdi", kas ļaujot pie varas esošajiem pastrādāt pārkāpumus pret tautu, kas izraisot cilvēkos "naidu citam pret citu".

Briedis paziņojis arī par iestāšanos partijā, un 14. Saeimas vēlēšanas viņš redz kā savu pirmo "eksāmenu" politikā. Deputāta amata kandidāts norāda, ka "Saskaņa" grib uzvarēt vēlēšanās sabiedrības interesēs.

"Apollo" jau vēstīja, ka sarakstu Rīgā ievadīs "Saskaņas" līderis un ilglaicīgs Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs, Kurzemē - partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins, Latgalē - Saeimas deputāte Regīna Ločmele, Vidzemē - no Saeimas aizgājušais Ivars Zariņš. Savukārt Zemgalē kā pirmais numurs startēs zvērināts advokāts Aleksandrs Kazačkovs, kurš tostarp iepriekš bijis partijas "Republika" valdes loceklis un līdzdibinātājs. Viņam sarakstā sekos parlamentārietis Vitālijs Orlovs.

No esošajiem 18 "Saskaņas" Saeimas frakcijas deputātiem 14. Saeimā kopumā cer iekļūt 16, jo gaidāmajās vēlēšanās nolēmusi nestartēt Inga Goldberga un Vladimirs Nikonovs.

No pašvaldību domēm sarakstā iekļauta, piemēram, Rīgas domes deputāti Anna Vladova, Igors Solomatins, Andrejs Kozlovs un Raimonds Rubiks.

Briedis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika kritizēts par to, ka sociālajos medijos publicēja ierakstu, kurā Krievijas izraisītajā karā Ukrainā "nenostājas nevienā pusē" un vainoja medijus karadarbības, viņaprāt, nepareizā atspoguļošanā. Tāpat Briedis ticis kritizēts arī par to, ka neatbalsta padomju armijai veltītā pieminekļa Uzvaras parkā nojaukšanu.

Briedis iepriekš saņēmis arī sabiedrības nosodījumu par to, ka sociālajos medijs dalās ar Baltkrievijas pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko un vakcīnskeptiķu video.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu