"ReTV": Latvijā vērojams pakāpenisks degvielas cenu samazinājums

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Shutterstock

Pēdējās divās nedēļas vērojams pakāpenisks degvielas cenu samazinājums no apmēram diviem eiro un 14 centiem litrā par dīzeļdegvielu līdz aptuveni vienam eiro un 91 centam, vēsta "ReTV".

Atkarībā no degvielas tirgotāja un vietas cenas gan atšķiras, bet kopumā kritums ir ievērojams - par aptuveni 20 eiro centiem.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijā pārstāvis Ojārs Karčevskis "ReTV" Ziņām skaidro, tam ir vairāki iemesli - gan benzīnam, gan dīzeļdegvielai ir samazinājusies cena biržās.

Viņš stāsta: "OPEC valstis prognozēja, ka turpmāk degvielas patēriņš nepieaugs, bet būs šajā līmenī. Pirmkārt, recesija, kas mums ir jau pie durvīm, otrkārt, turpinās lokdauni Ķīnā.

Trešais ir ASV prezidenta Baidena vizīte Tuvajos Austrumos, kur viņš tiekas ar daudzu valstu vadītājiem, tai skaitā arī ar Saūda Arābiju.

Tur ar karali vienošanās. Man nav zināmas šīs vienošanās detaļas, bet var noprast, ka runa ir par naftas cenu samazinājumu pasaules līmenī, nosakot tai koridorus, vēl kādus pasākumus veicot, tajā pašā laikā tomēr neatverot Irānas papildus ieguves."

Degvielas cenu samazinājums, iespējams, būtu vēl iespaidīgāks, ja nepavājinātos eiro vērtība attiecībā pret dolāru, jo visi darījumi pasaulē naftas tirgū notiek dolāros.

Par cik centiem vēl cena varētu kristies, prognozēt nevar , bet asociācijā saka - nav paredzams, ka jau rīt varētu atkal būt kāds cenu palielinājums.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pagājušajā darba nedēļā degvielas cenas Baltijas valstu galvaspilsētās turpināja samazināties, cenai par litru 95.markas benzīna un dīzeļdegvielas noslīdot zem diviem eiro.

Darba nedēļas nogalē dārgākais benzīns bija nopērkams Tallinā, sekoja Rīga, bet lētākā benzīna cena bija Viļņā. Savukārt augstākā cena dīzeļdegvielai bija Tallinā, bet zemākā tā bija Viļņā.

Rīgā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Krasta ielā 95.markas benzīna cena samazinājās par 3,5% - līdz 1,954 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena saruka par 5,4% - līdz 1,934 eiro par litru.

Viļņā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Savanorju prospektā 95.markas benzīna cena nedēļas laikā samazinājās par 2,5% - līdz 1,919 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena kritās par 2,6% - līdz 1,909 eiro par litru.

Tallinā "Circle K" uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena samazinājās par 2,8% - līdz 1,991 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena kritās par 0,3% - līdz 1,944 eiro par litru.

Autogāzes cena Rīgā palielinājās par 1,2% un piektdien maksāja 0,825 eiro par litru. Tikmēr Viļņā autogāzes cena samazinājās par 1,2% - līdz 0,822 eiro par litru, bet Tallinā kritās par 2,2% - līdz 0,87 eiro par litru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu