Vairākās Igaunijas pludmalēs konstatē baktēriju. Konstatēti daži inficēšanās gadījumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alex Stemmers/Shutterstock

Igaunijas Veselības pārvalde ir konstatējusi holeras vibriona baktēriju vairākās valsts pludmalēs, vēsta ziņu medijs "Postimees".

Tie ir netoksiski celmi, kuriem nav epidēmijas potenciāla, taču tie var izraisīt vemšanu, caureju, brūču infekciju, ausu un ādas iekaisumus, kā arī citas problēmas. Īpaši apdraudēti ir mazi bērni, cilvēki ar novājinātu imūnsistēmu un cilvēki ar brūcēm vai čūlām uz ādas.

Kā norāda Veselības pārvalde, ar ūdeni pārnēsātie mikroorganismi kļūst arvien nozīmīgāki. Iemesli saistīti ar klimata sasilšanu, intensīvāku ūdens transportu un cilvēku pārvietošanos, kā arī citiem faktoriem. 

Foto: Vairākās Igaunijas pludmalēs konstatē baktēriju

Foto: Kuvatõmmis geoportaa/Postimees.ee

Klimatam sasilstot, paaugstinās kopējā jūras ūdens temperatūra, kas kopā ar sāļumu rada labvēlīgus apstākļus dažādu baktēriju izplatībai uz vēsākiem apgabaliem, tostarp Baltijas jūru un Igaunijas piekrasti.

Pat īsa, bet ļoti karsta vasara jūnija beigās un jūlija sākumā radīja labvēlīgus apstākļus holeras vibriona izplatībai. Šobrīd ir konstatēti divi vai trīs inficēšanās gadījumi. Visos gadījumos tie bija bērni, kas jaunāki par vienu gadu. Citās Baltijas jūras valstīs, piemēram, Zviedrijā un Somijā, situācija ir līdzīga.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu