Vai marsieši makšķerē? NASA pašgājējs atradis kādu objektu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NASA/JPL-Caltech

NASA pašgājējs "Perseverance" uzdūries objektam, kas atgādina vadu murskuli, spageti vai makšķerauklu. Visticamāk, tā ir kārtējā pašgājēja izpletņa daļa, kas tur nonākusi pēc tam, kad zonde 2021. gada februārī veiksmīgi nolaidās uz Sarkanās planētas.

Galvenais attēls uzņemts ar vienu no zondes priekšējām kamerām. Objekts atrodas attēla apakšā un, salīdzinot ar pašgājēja riteni, ir redzams, ka tas ir ļoti sīks.

Zondes robota rokas urbis skar akmeni, no kura, visticamāk, zonde nupat bija ieguvusi paraugu. Darba procesā Marsa vēji būs atpūtuši šo, iespējams, izpletņa drisku. Dažas dienas pēc šī attēla bija redzams, ka dīvainā "makšķeraukla" ir pazudusi.

Zonde kopš nolaišanās brīža ir atradusi vairākus objektus, kas palīdzēja tai veiksmīgi skart Marsa virsmu. Atrasts tika arī pats izpletnis un citas detaļas.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka NASA pašgājējs "Perseverance", kas darbojas uz Marsa, uzņēmis attēlu, kurā redzams starp diviem akmeņiem iesprūdis sudrabains objekts. Tomēr tas nav pierādījums par citplanētiešu eksistenci, bet gan drīzāk par cilvēka spēju piesārņot ne tikai savu, bet pat citas planētas, vēsta kosmosa un astronomijas ziņu vietne "Space.com".

Ir visai pārsteidzoši, ka tas tur atradies, jo zonde nolaidās aptuveni divu kilometru attālumā no šī termālās segas gabala, kas parasti tiek izmantots, lai kontrolētu temperatūru. Vai tas tur nonāca uzreiz pēc nolaišanās, vai to vēlāk atpūta vējš, nav skaidrs.

Šī nav pirmā reize, kad ir izdevies nofotografēt aprīkojuma detaļas, kas palīdzēja zondei veiksmīgi nolaisties uz Sarkanās planētas. Pavisam nesen Marsa helikopters "Ingenuity" attēlos iemūžināja zondes izpletni un citas detaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu