Somijā miris Liepājā manītais valzirgs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: sociālie tīkli

Mirusi valzirgu mātīte, kas jūlija sākumā tika manīta Liepājā, vēsta Somijas medijs "Helsingin Sanomat". 

Dzīvnieks, kas vispirms tika fiksēts Liepājā, bet vēlāk redzēts arī Slīteres Nacionālā parka pludmalē, tālāk ceļu bija mērojis uz Somiju, kur aculiecinieki viņu bija pamanījuši gulšņājam kādas Kotkas pilsētas vasarnīcas pagalmā. 

Tika pieņemts lēmums dzīvnieku nogādāt uz savvaļas dzīvnieku ārstēšanas iestādi, taču ceļā uz turieni valzirga dzīvība izdzisa. Kā norāda Korkeasaari zoodārzs, dzīvnieks bija par daudz novārdzis, un pēdējo dienu pārdzīvojumi viņam bijuši par daudz smagi. Zoodārzs pateicas visiem iesaistītajiem par palīdzību dzīvnieka glābšanā.

Daudzas tautas ir medījušas valzirgus, izmantojot to gaļu, taukus un ādu sadzīvē. Pēdējās desmitgadēs populācijas līdzsvaru izjauca profesionālie mednieki, kuri apdraudēja Atlantijas okeāna ziemeļos mītošo valzirgu populāciju un tuvināja tos izmiršanas robežai. Šis dzīvnieks joprojām tiek atzīts par apdraudētu. Šāda situācija izveidojusies tāpēc, ka valzirgs lēni vairojas un dzīvo teritorijās, kuras tiek piesārņotas ar naftu un ķīmiskiem atkritumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu