Miljonāre Dina Zuzāne izrāda savu dārgo Ķīpsalas savrupnamu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums/ Apollo.lv kolāža

Bijusī miljonāra, azartspēļu zāļu saimnieka un mākslas mecenāta Jāņa Zuzāna sieva Dina Zuzāne, kura arī ir mecenāte un mākslas kolekcionāre, plašākai publikai pirmo reizi izrāda savu iespaidīgo māju Ķīpsalā.

Jaunajā kanāla "STV Pirmā" šovā "Iečeko slavenību" mākslas kolekcionāre atklāj, ka pēc šķiršanās no bijušā vīra palikusi dzīvot abu laulības laikā iekoptajā mājā Ķīpsalā. Zuzāne iepazīstina ar mīļākajām vietām mājā un vairāk pastāsta par tās elementiem. Māja ir pašā Daugavas krastā - kur paveras pasakains skats. Kadrējumā redzams, ka māja ir iespaidīga, taču Dina saka: 

"Es nevienā brīdī nedomāju, ka māja man ir par lielu. Es apdzīvoju to visu."

Iepazīstinot ar māju, viņa parāda virtuvi. Aizgājējs un tautā mīlētais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš esot teicis, ka viņas plīti varētu salīdzināt ar bentliju (Bentley), liekot noprast, cik vērtīga un kvalitatīva tā ir.

Tāpat virtuvē ir liels galds, pie kura var apsēsties teju ducis cilvēku. Zuzāne paskaidro: "Tas nav vienkāršs galds, tas ir cīruļgalds."

Mājās sienas rotā ievērojamu mākslinieku darbi, kā, piemēram, mākslinieces Daces Lielās un vairāki Vilhelma Purvīša darbi. Nams iekārtots klasiskajā stilā un modernajā, kas saimniecei rada vieglu sajūtu.

Mājas dizainu veidojusi arhitekte Zaiga Gaile. Gan namu, gan tās dārzu rotā ne vien gleznas, bet arī skulptūras un dažādi dizaina elementi. 

Man šeit ir mūsdienu māksla, kas man ir ārkārtīgi tuva. 

Mājā atvēlēta vieta arī mazbērniem, viņa to sauc par mazbērnu rezidenci. Apskatot māju, viņa pastāsta, kāda ir kā vecmāmiņa:

"Es esmu dulla vecmāmiņa, es neesmu pareiza, es stāstu trakas pasakas. Es neesmu no vecmāmiņām, kuras bieži pieskata mazbērnus.

Uzskatu, ka savus bērnus esmu izaudzinājusi un meitiņai ir jādara tāpat, viņai ir auklīte, kura palīdz. Es varu vien būt dullā, trakā un nepareizā. Es varu aizbraukt uz dienu, ja ir nepieciešams."

Raidījuma vadītājs jautāja, vai Dace kā mamma ir stingra, viņa teic: "Nē. Es uzskatu, ka katram pašam ir jāuzsit savi puni. Es netaisos nevienam norādīt, kā dzīvot, jo man bija stingra mamma, man vienmēr šķitis, ka tas nav pareizi. "

Atgriežoties pie mājas tūres, Dina ved tālāk, rādot, ka mājai ir vairākas daļas. Dina iepazīstināja arī ar mājas "veco" daļu, ko viņa sauc par laukiem. Šajā mājas daļā ir īpašs soliņš, kur viņa mēdz sēdēt un vienkārši baudīt.

Mājā ir arī baseina telpa. "Šī vieta man ļoti patīk, viņa teic. Dina ir karstuma cienītāja, tāpēc baseina telpa un terase, kurā viņa dodas sauļoties, ir ļoti mīļa. 

Vakarā viņai patīkot sēdēt dārzā uz soliņa un vērot dārza skulptūru ar vali, ko iemīļojusi ne tikai viņa, bet arī mazbērni. "Es vispār uzskatu, ka mākslai ir jābūt mājās, jo tad arī jaunā paaudze to iemīl," runājot par mīlestību pret mākslu, teic mākslas kolekcionāre.

Veidojot dārza arhitektūru, viņa vēlējusies, lai dārzā vienmēr kaut kas zied - visu cauru gadu. Dārzā ir aŗī koks, kas šobrīd ir Latvijas aizsargājamo sugu sarakstā - ginks. Tas esot iestādīts pirms diviem trim gadiem.  

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 2021. gadā Jānis un Dina Zuzāni lēma šķirt 40 gadus ilgo laulību, kurā dzimušas divas meitas - Elīna Janevica un Kristīne Zuzāne. Zuzānu pāris apprecējās 1986. gada janvārī, bet abu attiecības sākušās jau krietni agrāk.

Zuzāns 2021. gada vasarā izgāja sabiedrībā ar jauno draudzeni - Ilzi, ar kuru kopā ir joprojām. 

Žurnāls "Privātā Dzīve" bija noskaidrojis, ka abi esot saskatījušies "Zuzeum" kādā no Zuzāna lekcijām par mākslu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu