Atvadīšanās no profesora un bijušā ārlietu ministra Andrejeva notiks nākamnedēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bijušais ārlietu ministrs, ārsts Georgs Andrejevs.
Bijušais ārlietu ministrs, ārsts Georgs Andrejevs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Atvadīšanās no mūžībā aizgājušā bijušā ārlietu ministra Georga Andrejeva notiks 27. jūlijā plkst. 13.30 Rīgas Domā, informē Ārlietu ministrija (ĀM).

Jau vēstīts, ka 1932.gada 30.oktobrī Tukumā dzimušais profesors Andrejevs 16.jūlijā mira deviņdesmitajā mūža gadā.

Latvijas Anesteziologu un reanimatologu biedrība norāda, ka Andrejevs ir uzskatāms par Latvijas Anestezioloģijas un reanimatoloģijas kā profesionālas organizācijas un biedrības, profesionālās izglītības un zinātnes pamatlicēju. Viņš ir noorganizējis ārstu anesteziologu-reanimatologu kursus Rīgas Medicīnas institūtā, māsu anestēzistu apmācību. Kopš 1966.gada bijis Latvijas un reanimatologu asociācijas pirmais priekšsēdētājs. Kopš 1973.gada 8.februāra Andrejevs bijis jaundibinātās Rīgas Medicīnas institūta Anestezioloģijas un reanimatoloģijas katedras pirmais vadītājs.

Iepriekšējā gadsimta deviņdesmitajos gados viņš ir iesaistījies politikā. 1990.gadā tika ievēlēts Augstākajā padomē, balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanu. Andrejevs bijis ārlietu ministrs Ivara Godmaņa pirmajā valdībā.

1993.gadā diplomāts ievēlēts 5.Saeimā. No 1995. līdz 1998.gadam bijis Latvijas vēstnieks Kanādā, no 1998. līdz 2004.gadam - Latvijas vēstnieks Eiropas Padomē.

2004.gadā politiķis tika ievēlēts Eiropas Parlamentā un atzīts par Eiropas Gada cilvēku Latvijā. Viņš ir bijis konsultants Ārlietu ministrijā, Latvijas Ārstu biedrības un Latvijas Anesteziologu un reanimatologu biedrības Goda biedrs.

Pēc organizācijā paustā, Andrejevs atstājis milzīgu ieguldījumu Latvijas medicīnā, valstiskumā, diplomātijā un politikā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu