Vairāki skolēni Rīgas Anniņmuižas vidusskolā no eksāmeniem atbrīvoti nepamatoti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības inspekcijas pirmie secinājumi pēc skolēnu atbrīvojuma pārbaudēm atklāj, ka Rīgas Anniņmuižas vidusskolā šogad no centralizētajiem eksāmeniem četri skolēni atbrīvoti nepamatoti, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Pārbaude tika sākta pēc Latvijas Televīzijas izpētītā, ka aptuveni katrs desmitais skolēns, kurš šogad beidz vidusskolu, no eksāmeniem vai vismaz kādā no tiem bija ar ārsta zīmi atbrīvots. Vairākās skolās atbrīvoto skolēnu īpatsvars bija ievērojami lielāks – pat trešdaļa, kas raisīja aizdomas.

Veselības inspekcija pabeigusi vērtēt 12. klašu atbrīvojumus Rīgas Purvciema vidusskolā, kā arī 9. un 12. klašu skolēnu atbrīvojumus no eksāmeniem Rīgas Anniņmuižas vidusskolā. Purvciema vidusskolā pārkāpumi neesot konstatēti, ziņo LTV.

Savukārt Anniņmuižas vidusskolā konstatēti četri pārkāpumi. Piemēram, kāds 12. klases skolēns no eksāmeniem atbrīvots, lai gan secināms, ka skolēnam pēdējais ieraksts medicīniskajā dokumentācijā bijis 2018. gadā.

Veselības inspekcijas vadītāja Anita Slokenberga raidījumam stāstīja: "Bērns ir ilgstoši atradies ārpus mūsu valsts, Eiropas Savienībā. Un 2022. gadā ir ieradies, lai beigtu skolu, un ir saņēmis no ārsta atbrīvojumu. Šim nebija nekāda pamatojuma. Nebija neviena ieraksta, ne arī konsultanta slēdziena, ne arī izmeklējumu, kas pamatotu šo diagnozi, lai atbrīvotu no eksāmeniem."

Šajā gadījumā Veselības inspekcija vēl lems par administratīvā soda piemērošanu ģimenes ārstam. Savukārt no 9. klašu beidzējiem Rīgas Anniņmuižas vidusskolā no eksāmeniem nepamatoti atbrīvoti trīs skolēni.

"Ģimenes ārsti bija izdevuši atbrīvojumu ar diagnozēm, vienpersoniski, neizmeklējot, un nebija arī ārsta speciālista vai konsultanta slēdziena," sacīja Veselības inspekcijas vadītāja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu