Covid-19 ierobežojumi liegs Džokovičam dalību "US Open" turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: SIPA/Scanpix

Serbu tenisists Novaks Džokovičs nevarēs piedalīties gaidāmajā "US Open" "Grand Slam" turnīrā, jo ASV Tenisa asociācija ir pieņēmusi lēmumu ievērot valdības noteiktos Covid-19 ierobežojumus.

Džokovičs, kurš triumfēja Vimbldonas čempionātā, šosezon jau ir izlaidis vienu "Grand Slam" turnīru. Gada sākumā viņš nevarēja piedalīties Austrālijas atklātajā čempionātā, jo nebija vakcinējies pret Covid-19 vīrusu, un tika deportēts no valsts.

Pasaules pirmajai raketei gan pēc tam tika ļauts spēlēt nākamajos divos "Grand Slam" turnīros - Francijas atklātajā čempionātā un arī Vimbldonas čempionātā.

Neskatoties uz to, ka tenisists tika iekļauts "US Open" dalībnieku sarakstā, ASV pašlaik nav ļauts iebraukt personām, kas nav veikušas pilnu Covid-19 vakcinācijas kursu.

"Saskaņā ar ITF "Grand Slam" noteikumiem visi spēlētāji, kas rangam atbilst, tiek iekļauti dalībnieku sarakstā 42 dienas līdz turnīra sākumam," teikts USTA paziņojumā. ""US Open" turnīrs nav noteicis obligātu vakcinēšanos, taču tiks ņemti vērā ASV likumus saistībā ar nevakcinētu personu iebraukšanu valstī."

Serbam triumfs Vimbldonā bija 21. "Grand Slam" tituls karjerā. Džokovičs tagad par vienu "Grand Slam" titulu atpaliek no rekordista Rafaela Nadala no Spānijas, bet par titulu mazāk ir šveicietim Rodžeram Federeram, kurš Vimbldonā uzvarējis visvairāk reižu - astoņas.

Pērn "US Open" finālā Džokovičs piekāpās Daniilam Medvedevam. Šosezon turnīrs norisināsies no 29.augusta līdz 11.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu