Miljonāre Dina Zuzāne atklāti par šķiršanos no vīra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Pagājis jau vairāk nekā gads, kopš par šķiršanos paziņoja miljonārs, azartspēļu zāļu saimnieks un mākslas mecenāts Jānis Zuzāns un mecenāte, mākslas kolekcionāre Dina Zuzāne. Raidījumā "Iečeko slavenību" Zuzāne atklāj, kā pārdzīvo izjukušo laulību.

Zuzāne atklāj, ka par bijušo vīru neko sliktu publiski neteiks. "Mans vīrs ir manu bērnu tēvs, manu mazbērnu vectēvs. Es viņu cienu kā cilvēku. Es nevienam neteikšu neko sliktu par viņu. Mēs varam paši nesaprasties, bet par viņu man nav jāsaka nekas slikts."

Vaicāta, kādi ir viņas ieteikumi sievietēm, kuras piedzīvojušas sāpīgu šķiršanos, Zuzāne aicina apmeklēt Liepājas teātra izrādi "Pūt, vējiņi". "Tur var redzēt latviešu sievietes pašapziņu, stāju, seksapīlu."

"Sievietei, pirmkārt, jebkurā vecumā nav jāzaudē nekas. Viņai ir jābūt tādai, kāda viņa ir," uzsver Zuzāne.

Tiesa, arī viņai šķiršanās sākums bijis sāpīgs. "Divus mēnešus pēc šķiršanās es biju salūzusi. Es pa nakti taustīju gultā, kā var būt, ka man nav blakus mīļotais cilvēks? Bet tas bija divus mēnešus...

Bija iespēja - vai nu es salūstu, vai es pieņemu lēmumu, ka gribu dzīvot.

Es gribu dzīvot! Es gribu baudīt dzīvi! Es gribu būt laimīga! Es gribu, lai man acis mirdz!" norāda mecenāte. 

"Šobrīd es daru to, ko es gribu. Brīvas sievietes statuss - tā ir kaut kur privilēģija," par jauno statusu izsakās Zuzāne, norādot, ka neizslēdz iespēju atrast jaunu mīlestību.

Mākslas kolekcionāres vasaras plānos ietilpst ceļošana un koncertu apmeklēšana. Tāpat viņa var lepoties ar kuplu draugu pulku. "Man ir parādījušies jauni cilvēki, kuri mani gaida visur," atzīst Dina.

Jau ziņots, ka pagājušā gada maijā Zuzāni nolēma šķirties pēc 40 kopdzīves gadiem.

Zuzāni apprecējās 1986. gada janvārī, bet abu attiecības sākušās jau krietni agrāk. Jānis un Dina Zuzāni daudzu gadu garumā roku rokā apmeklēja gan operu un baletu pirmizrādes, gan citus saviesīgus sarīkojumus, prezentācijas un koncertus, kā arī mākslas izstādes. Tāpat arī viņi ir vieni no Latvijas populārākajiem mākslas mecenātiem.

Zuzāni par savu laulības dzīvi publiskajā telpā runāja atturīgi, neieslīgstot privātās detaļās. Abu laulības dzīvē ir dzimušas divas meitas - Elīna Janevica un Kristīne Zuzāne, kas arī kopā ar vecākiem pievērsušās mākslas popularizēšanai un atbalstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu