Tuvojoties 60. dzimšanas dienai, Elita Mīlgrāve stāsta par dzīvi starp Latviju un Kanāriju salām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Producentei Elitai Mīlgrāvei strauji tuvojas 60. dzimšanas diena. Sarunā ar izdevumu "Kas Jauns" viņa atklāj, ka nemaz nejūtas veca, gluži pretēji - jauneklība, azarts, dejas, darbs - dzīve joprojām ir ļoti intensīva.

Latvijas mūzikas industrijas ģenerālim 60 

26. jūlijā viņai apritēs 60 gadi un tie būs dubultsvētki, jo tai pašā dienā Dzintaru koncertzālē notiks Elitas rīkotais "Zelta mikrofona" laureātu koncerts, atzīmējot ceremonijas 25 gadu jubileju.

Nodzīvoti 60 gadi. Tas ir daudz vai maz? Elita ilgi domā, līdz atbild: "No kāda viedokļa uz to skatās. Ja no tā, cik padarīts, tad daudz. Bet, ja no tā, cik vēl gribas padarīt, tad maz! Tagad jau 60 gados cilvēks vairs neskaitās vecs.

Nepavisam nejūtos kā pensionāre, gluži pretēji. Dažreiz uzvedos mazliet jautrāk nekā manam vecumam piedienētos."

Viņa stāsta, ka nekas nav apstājies: "Dzīve ir ļoti intensīva, arī tagad. Nekas mierīgāks nav kļuvis, vienlaikus daru vairākas lietas."

Mīlgrāvei pēdējos gados dzīve mijas ar uzturēšanos Latvijā un Spānijā, Tenerifē. Viņai Kanāriju salās esot savs neliels dzīvoklis. "Tas ir mans jaunais trends – es varu atļauties strādāt attālināti. Tāpēc zināmā mērā jāsaka paldies pandēmijai, kuras dēļ esmu paskatījusies uz savu dzīvi citādāk. Esmu iemācījusies ekonomēt savu laiku, darbus izdarot attālināt, nevis birojā.

Es to pašu darbu varu paveikt nevis rudenīgi drēgnajā Latvijā, bet gan Spānijas salās – no rīta aizskriet nopeldēties siltā okeānā, bet pēc tam sēdēt pie datora un strādāt.

Mīlgrāve stāsta, ka, visticamāk, arī šoruden dosies uz savu dzīvokli Tenerifē, sakot: "Tomēr tā saule man dod papildu enerģiju."

Ikdiena Kanāriju salās viņai paiet strādājot. Lai gan dzīvošana Tenerifē nav tikai laiska atpūta, viņa tomēr atrod laiku, lai vakaros dotos uz salsas un bačatas deju kursiem.

Šovasar Mīlgrāve fokusējas uz vēl nebijušu projektu – "Zelta mikrofona" laureātu koncertu par godu ceremonijas 25 gadiem. ""Zelta mikrofons" notiek jau 26 gadus, bet jubilejas gadā – pērn – saprotamu iemeslu dēļ tādu grandiozu koncertu sarīkot nebija iespējams. Tāpēc visu laiku ir tāda kā parāda sajūta, ka nav nosvinēts."

Viņa stāsta, ka 26. jūlijā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāps lielākā daļa no "Zelta mikrofona" laureātiem, sākot no pašiem pirmajiem, beidzot ar beidzamo gadu labākajiem māksliniekiem.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" jaunākajā numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu