LHF neapstiprina Jāņa Kalniņa pāreju uz okupantu līgu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš (nr.98) Latvijas un Somijas valstsvienību 2022.gada Olimpiskā hokeja turnīra spēlē.
Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš (nr.98) Latvijas un Somijas valstsvienību 2022.gada Olimpiskā hokeja turnīra spēlē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar portālu "Sportacentrs.com" pavēstījis, ka LHF nav apstiprinājusi Jāņa Kalniņa pāreju uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Habarovskas "Amur".

Kā zināms, Jānis Kalniņš pieņēma lēmumu pievienoties KHL klubam Habarovskas "Amur", tādējādi atsakoties no turpmākas dalības Latvijas hokeja izlasē.

Tiesa, pirms vārtu vīra došanās uz Krieviju vēl ir nepieciešams aizpildīt dokumentāciju un viens no būtiskākajiem soļiem ir pārejas pieprasījuma apstiprināšana, ko jāveic LHF.

Iepriekš Mika Indraša gadījumā pārejas pieprasījums līdz LHF nemaz nenonāca, bet šoreiz tāds ir saņemts un LHF, ņemot vērā Latvijas sporta likumu, to ir noraidījusi.

LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs sarunā ar "Sportacentrs.com" gan norādīja, ka šāda LHF rīcība ir pretrunā ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) reglamentu, tomēr viņš cer uz IIHF sapratni.

"Pirms transfēra noraidījuma sazinājāmies ar IIHF, un tur mūs nenosoda par to, attiecīgi gribētos cerēt, ka neviens mums nekādas sankcijas neuzliks," norādījis Pļāvējs.

Tiesa, tālāk "bumba" ir nonākusi IIHF laukuma pusē. Protams, nevar izslēgt iespēju, ka IIHF šai pārejai, līdzīgi kā citu hokejistu transfēriem uz KHL, var nelikt priekšā šķēršļus.

Tāpat Pļāvējs sagaidot, ka drīzumā uz LHF galda nonāks arī pieprasījums par Nikolaja Jeļisejeva pāreju uz Vladivostokas "Admiral".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu