VIDEO ⟩ Raidījums: Klapkalnciemā prokrieviska biedrība rīko jauniešu uzņemšanu pionieros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook video

Kāda prokrieviska biedrība Klapkalnciemā 22. jūlijā vakarā sarīkoja ko līdzīgu pionieru nometnei, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Vietējos iedzīvotājus un atpūtniekus notiekošais satrauca, izsaukta arī Valsts policija, kas pārkāpumus gan nekonstatēja.

Video redzams, kā bariņš jauniešu, tērpušies baltos kreklos ar sarkaniem kaklautiem, imitē pievienošanos padomju laikā obligātajai organizācijai. Pēc uzrunām noprotams, ka sanākušie atklāj nometni.

Ņemot vērā, ka pasākums notika publiskā vietā Klapkalnciemā, daudziem klātesošajiem šādas izdarības šķita nepieņemamas.

"Viņi piebrauca ar busiņu un krāmējās ārā aptuveni kādos četros. Viņi atklāja pionieru nometni, un "Urrā" un "Vsegda gotov", un visi šie teksti. Daudz, tur bija arī cilvēki, kas vēl skatījās un viņi teica, ka viņi tur augšā ir sacēluši tās teltis. Tas izskatījās pēc Ždanokas kaut kāda pulciņa tāda paša, kas jau bija Baltkrievijā. Tas nav normāli, ka Latvijas valstī sludina Padomju Savienību," stāstīja vietējie iedzīvotāji.

Ierodoties Klapkalnciemā, TV3 komandai izdevās sastapt arī video redzamos jauniešus, kuri stāstīja, ka šeit notiekot nometne un video redzamie kadri bijuši daļa no atklāšanas pasākums.

VP amatpersonas reaģēja un izbrauca uz notikuma vietu, un, veicot pārbaudi, noskaidrots, ka kādas biedrības rīkotā pasākuma laikā (tas nebija publisks pasākums) tika rādīta izrāde par pionieru organizāciju – konstatēts, ka izrādes laikā padomju laika aizliegtā simbolika netika izmantota.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu