Ievērojami pieaudzis apdraudēto unikālo IP adrešu skaits, kas reģistrētas Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Maksim Shmeljov/shutterstock

Latvijā šogad jūnijā reģistrētas 202 324 kādam kibertelpas apdraudējumam pakļautas unikālas IP adreses, kas ir 3,5 reizes vairāk nekā 2021.gada jūnijā, liecina informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" publicētā kibertelpas reģistrēto incidentu statistika.

Tostarp unikālajām IP adresēm visbiežāk šogad jūnijā reģistrētas konfigurācijas nepilnības - 96 238 gadījumi, bet kā ļaundabīgie kodi reģistrēti 4357 gadījumi.

Vienlaikus 1417 incidenti reģistrēti kā pakalpojuma pieejamības traucējumi, 587 incidenti reģistrēti kā informācijas vākšana, 456 gadījumi reģistrēti kā kompromitētas iekārtas, 353 incidenti bija ielaušanās mēģinājumi, 51 gadījums reģistrēts kā krāpšana, deviņi incidenti reģistrēti kā informācijas drošība, bet seši incidenti identificēti kā kaitīgs saturs.

Pērn jūnijā tika reģistrētas 56 993 apdraudētas unikālās IP adreses.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu