Robots Maskavas atklātā šaha čempionāta laikā salauzis pirkstu septiņus gadus vecam zēnam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Cavan-Images/Shutterstock

Pagājušajā nedēļā šaha spēles laikā Maskavā robots salauza pirkstu septiņus gadus vecam zēnam, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

"Robots salauza bērnam pirkstu," ziņu aģentūrai "Tass" sacīja Maskavas Šaha federācijas prezidents Sergejs Lazarevs. "Tas, protams, ir slikti."

Sociālajos tīklos izplatītajā video redzams, kā robots paņem vienu no zēna figūrām. Pēc tam zēns izdara savu gājienu, un robots satver viņa pirkstu.

Četri pieaugušie steidzās palīgā zēnam, kura pirkstu galu galā atbrīvoja un zēns tika aizvests prom.

Lazareva kungs sacīja, ka robots ir aizvadījis daudzas iepriekšējās šaha spēles bez starpgadījumiem.

Zēns pēdējās turnīra dienas spēlēja ar ģipsi, ziņo "Tass".

"Robotu mēs nomājām, tas ir iepriekš darbojies daudzās citās vietās. Acīmredzot speciālisti nepamanīja. Bērns veica gājienu, un pēc tam robotam jādod laiks, lai tas spētu atbildēt, bet zēns pasteidzās, un robots sagrāba viņa pirkstu."

Nav skaidrs, kādu paskaidrojumu - ja vispār kādu - robota radītāji ir izvirzījuši šim negadījumam, taču šādi incidenti nav nekas neparasts scenārijos, kad robotu inženieri nav pienācīgi ņēmuši vērā drošības protokolu cilvēku tuvumā.

Lielākajā daļā rūpnieciskās vides roboti būtībā ir neredzīgi operatori. Tie pārvietojas pa noteiktiem ceļiem noteiktos laikos, un bieži vien tiem nav sensoru, kas atpazītu vai reaģētu uz tuvumā esošiem cilvēkiem. Citiem vārdiem sakot, ja kāds nonāk viņu ceļā, roboti nezinās, ka kāds tur atrodas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu