Lai Rīgas sabiedriskajā transportā palielinātu pasažieru skaitu, plāno samazināt mēnešbiļešu cenas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskais transports.
SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskais transports. Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz 2030. gadam visos reģionālajos autobusos plānots ieviest iespēju biļetes iegādāties attālināti. Lai galvaspilsētas sabiedriskajā transportā palielinātu pasažieru skaitu, dome plāno samazināt mēnešbiļešu cenas, vēsta Latvijas Radio.

Jau pusotru gadu norit aktīvs darbs pie vienotas biļešu sistēmas sabiedriskajos transportos. Pasažieriem būs iespēja izmantot dažādus transporta veidus, nepērkot biļeti katrā spēkratā atsevišķi.

Paredzēts, ka ar vienoto biļeti būs iespējams aizbraukt, piemēram, no Dubultu stacijas ar vilcienu uz Rīgu, kur varēs pārsēsties pilsētas sabiedriskajā transportā un pēcāk ar reģionālo autobusu doties uz Ādažiem.

Kā informēja Autotransporta direkcijā - sistēma ir gatava. Taču, lai tā būtu pieejama pasažieriem, vēl ir nepieciešams laiks.

Kamēr Autotransporta direkcija to dara, Rīga plāno samazināt mēnešbiļešu cenu. Rīgas Domes vicemērs Vilnis ĶĶirsis skaidroja, ka Covid-19 pandēmijas dēļ sabiedrisko transportu lieto mazāk cilvēku, tāpēc pašvaldība gatava nākt pretim pasažieriem.

Līdzīgs plāns ir arī valdībai, kas izskata iespējas samazināt mēnešbiļešu cenu visā valstī. Satiksmes ministrijā informēja, ka lielāka skaidrība par to varētu būt tuvāko mēnešu laikā. Ķirsis gan cer, ka valdība lēmumu pieņems līdz septembrim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu