"Viņi īsteno slepkavības mēģinājumu." Bijušais cīkstonis asi kritizē UFC par Diaza-Čimajeva cīņas organizēšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Hamzats Čimajevs un Neits Diazs
Hamzats Čimajevs un Neits Diazs Foto: AFP/Reuters/Scanpix/Apollo.lv kolāža

Ļoti kritiski par potenciālo cīņu starp Hamzatu Čimajevu un Neitu Diazu izteicies bijušais UFC cīkstonis Dens Hārdijs.

Hārdijs viesojās Ariela Helvani raidījumā "The MMA Hour", kur viņš ļoti kritiski izteicās par gaidāmo Neita Diaza un Hamzata Čimajeva cīņu, kas gan vēl nav oficiāli izziņota. 

Bijušais cīkstonis uzskata, ka kādam beidzot vajadzētu sākt tiesu darbus pret UFC, jo šāda veida cīņu organizēšana ir tuvu noziegumam.

"Nešķiet, ka tā būtu godīga cīņa. Tā ir ļoti, ļoti nežēlīga rīcība pret visīstāko organizācijas leģendu. Tikai tāpēc, ka Neits runāja pretim organizācijai, viņam tiks izpildīts nāvessods tiešajā ēterā. Vismaz rodas tāds iespaids. Jūtos neērti no domas vien par to, kas notiks," sacīja Hārdijs.

Ir skaidrs, ka vēl neuzveiktais Hamzats Čimajevs gaidāmajā cīņā ir milzu favorīts. Protams, cīņas sportā var atgadīties viss, tomēr, vērtējot gaidāmo cīņu racionāli, ir skaidrs, ka Diazam nav izredžu uzvarēt.

Populārais cīkstonis arī cīņās pret zemāka kalibra pretiniekiem ir uzņēmis brutālus sitienus, pēc kuriem viņa seja ir vienās asinīs. Hārdijs cer, ka Diazam šajā cīņā izdosies izsprukt no nopietniem savainojumiem.

"Es izmisīgi ceru, ka ar Neitu pēc šīs cīņas viss būs kārtībā, bet, redzot, ko Hamzats izdarīja ar Raisu Makī un Džonu Filipsu... Jā, protams, Neitam ir augstas klases džiudžitss, bet konkrētās situācijās labu džiudžitsu neitralizē spēcīgs reslings. Tā tas bija UFC agrīnajās dienās, un tas pats notiktu arī, ja Neits nonāktu parterī. Domāju, ka viņš brutāli tiks sasists, atrodoties uz muguras. Kā jau teicu, manuprāt, šo cīņu būs nepatīkami skatīties," par sava amata brāļa veselību bažas pauda Hārdijs.

Bijušais britu cīkstonis gan uzsvēra, ka viņam absolūti nekas nav pret pašu Čimajevu, vienkārši, viņaprāt, abiem cīkstoņiem šobrīd ir atšķirīgas karjeras trajektorijas. Čimajevs, visticamāk, ir vienas uzvaras attālumā no titulcīņas pret Kamaru Usmanu, savukārt Diazs par katru cenu vēlas tikt prom no UFC, lai izmēģinātu citas peļņas iespējas (piemēram, boksa cīņa pret Džeiku Polu).

"Ja Neitam izdosies uzvarēt, tas būs tik ļoti tipiski viņam. Tad Neits ar smaidu uz lūpām varēs aiziet no organizācijas. Ceru, ka ar Neitu viss būs kārtībā. Viņi īsteno slepkavības mēģinājumu," sacīja Hārdijs.

Nav noslēpums, ka UFC ir tendence cīkstoņiem, kuri vēlas doties prom, līguma pēdējo atrunāto cīņu sarīkot pret ļoti neērtu pretinieku. Hārdijs uzskata, ka šoreiz UFC tomēr gājuši pārāk tālu.

"Esmu pateicis gana. Ļoti žēl, ka kaut kas tāds notiks. Žēl, ka mēs nevaram priecāties par šiem cīkstoņiem, kuru karjeras tuvojas beigām. Bet tāds jau ir UFC stils, vai ne? Ja viņi nolemj, ka šķirsies no tevis, tiks darīts viss, lai tiktu sabojāts tavs statuss. Diemžēl, ņemot vērā, ka tu esi cīkstonis, viņi var tevi savainot arī fiziski," nobeigumā sacīja Hārdijs.

Neits Diazs savā profesionālajā karjerā ir izcīnījis 20 uzvaras, piedzīvojot 13 zaudējumus. Savukārt Čimajevs savas profesionālās MMA karjeras 11 cīņās zaudējuma rūgtumu vēl nav izjutis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu