Aija Andrejeva atklāj, ka līdz ar tēta aiziešanu sašūpojusies viņas pārliecība (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dziedātāja Aija Andrejeva un mūziķis Alex 2018. gadā.
Dziedātāja Aija Andrejeva un mūziķis Alex 2018. gadā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau pēc nedēļas 6. augustā Lielvārdes parku ieskandinās kārtīgs rokkoncerts, pieminot grupas "Opus Pro" solista un dziedātājas Aijas Andrejevas tēta Oļega Andrejeva jeb Alex piemiņu. Aija "Apollo.lv" stāsta, cik nozīmīgs viņai ir šis piemiņas koncerts, kā arī atminas svarīgo, ko tētis viņai devis.

"Gaidāms ir kārtīgs rokkoncerts. Tai pašā laikā arī mīļš un gaišs, viennozīmīgi ļoti emocionāls," par gaidāmo piemiņas koncertu izsakās dziedātāja.

"Neilgi pēc tēta zaudēšanas man uzreiz bija skaidrs, ka būs jāuzrīko kārtīgs piemiņas koncerts viņam. Viņam ir daudz fanu, un es uzskatu, ka viņa mūzikai jāturpina dzīvot. Arī viņa faniem ir jāiztrakojas."

Vietas izvēle bijusi skaidra jau pašā sākumā - Lielvārdes parks. Izrādās, ka Aleksam, vēl dzīvam esot, bijuši sapņi un mērķi attiecībā uz šo vietu. "Lielvārdes parku mēs saucam par Lāčplēša parku tāpēc, ka tur tiešām mājo eposa "Lāčplēsis" skulptūras un tā ir maģiska vieta. Lielvārde ir vieta, kur es uzaugu, kur mēs dzīvojām. Vien pēdējos sešus gadus Alex tur nedzīvoja. Viņam vienmēr paticis šis parks."

70. gados tur esot bijusi estrāde ar skatuvi, taču kopš tā brīža nekādi lieli kultūras pasākumi tur nav notikuši.

"Mans tētis to gribēja, un tā būs īstā vieta, kur skanēt viņa balsij vēlreiz." 

Aija teic, ka diez vai kādreiz pāries skumjas par tēta aiziešanu, taču viņu stipru dara tēta dotās "dāvanas", kuras ne par kādu naudu nopirkt nevarētu. "Viņš man ir iedevis tādu dāvanu kā manu balsi un to draivu, enerģiju un pārliecību par sevi. Es varu turpināt dzīvot viņa mūziku, un tā nebeigsies, kamēr es vēl esmu šeit. Tas, manuprāt, ir galvenais. Es varētu runāt stundām ilgi par to, ko viņš man ir iedevis." 

Aija arī atklāj, ka līdz ar tēta aiziešanu mazliet sašūpojusies viņas pārliecība: "Bet tas ir normāls process, kam ir jāiziet cauri.

Tētis mums ar māsu prata pateikt, ka mēs esam vislabākās. Tētiem ir jāmīl savas meitas un jāsaka, ka viņas ir vislabākās, tad meitas ies ar skaisti paceltu galvu.

2021. gada 27. decembrī 59 gadu vecumā mūžībā devās grupas "Opus Pro" solists Alex (Oļegs Andrejevs), par to pavēstīja viņa meita Aija sociālajos tīklos, rakstot: "Šorīt no miega nepamodās mans un māsas tētis Alex. Mēs tikko nosvinējām labākos Ziemassvētkus pasaulē, gluži kā bērnībā."

Oļegs Andrejevs dzimis 1962. gada 10. oktobrī Daugavpilī. Mūziķis bijis grupas "Opus Pro" līderis un ir līdzautors dziesmām "Rozā lietus", "Dzimtene" un "Tu un es".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu