Krievija piespriedusi "Google" divus naudassodus 383 miljonu dolāru apmērā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Asatur Yesayants/shutterstock

Krievija šomēnes ir piespriedusi uzņēmumam "Google" divus milzīgus naudassodus 383 miljonu dolāru apmērā, vēsta medijs "Insider".

Krievijas konkurences uzraugs otrdien, 26. jūlijā, sodīja “Google” divu miljardu rubļu (33 miljonu dolāru) apmērā un apsūdzēja tehnoloģiju gigantu konkurences likumu pārkāpšanā, izmantojot savu video platformu "YouTube".

Šāds lēmums pieņemts nedēļu pēc tam, kad Krievija piesprieda uzņēmumam "Google" 21,1 miljarda rubļu (350 miljonu ASV dolāru) naudassodu par satura neizņemšanu, kurā, pēc mediju regulatora "Roszkomnador" teiktā, bija "viltus ziņas" par Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Tiek vēstīts, ka Krievija šķietami pastiprina spiedienu uz uzņēmumu, kas ir viens no retajiem ASV lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kurš joprojām sniedz pakalpojumus Krievijā kopš kara sākuma Ukrainā.

"Google" Krievijas uzņēmums maijā iesniedza bankrota pieteikumu pēc tam, kad vietējās varas iestādes pārņēma kontroli pār uzņēmuma bankas kontu.

Krievijas tiesa jūnijā arī piesprieda uzņēmumam "Google" naudas sodu 15 miljonu rubļu (249 000 dolāru) apmērā, apsūdzot to Krievijas likuma pārkāpšanā, kas liek tehnoloģiju uzņēmumiem lokalizēt lietotāju datus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu