"Viņai ir ļoti spēcīga ietekme uz Ukrainu, mūsu ģimenēm un sievietēm." Ukrainas pirmais pāris piedalās emocionālā intervijā žurnālā "Vogue"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas pirmais pāris 2019. gadā.
Ukrainas pirmais pāris 2019. gadā. Foto: EPA/ Scanpix

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska nekad nebija jutusi kvēlu vēlmi atrasties uzmanības centrā. Intervijā prestižajam žurnālam "Vogue" viņa stāsta, ka aizskatuve viņai piestāv labāk, vēsta CNN.

Tomēr šogad viņa bija spiesta parādīties uz pasaules politiskās skatuves. Pirms pāris mēnešiem nekas tāds nebūtu bijis iedomājams.

Zelenska intervijā atklāj, ka viņa nevēlējās būt par Ukrainas pirmo lēdiju.

"Man patīk atrasties aizkulisēs — tas man piestāv," viņa stāsta. "Nokļūšana uzmanības centrā man bija diezgan grūta."

Kad viņas vīrs 2019. gadā nolēma kandidēt prezidenta vēlēšanās, sieviete uztraucās, kā politika un sabiedriskā dzīve ietekmēs ģimeni.

"Es respektēju viņa izvēli un sapratu, ka viņam šis ir nozīmīgs solis. Tajā pašā laikā es jutu, ka mana un manas ģimenes dzīve radikāli mainīsies. Pārmaiņas būs ilgstošas ​​un diezgan sarežģītas," stāsta pirmā lēdija. "Es zināju, ka man būs daudz darba, un man bija taisnība."

Kara dēļ Zelenska ilgu laiku nevarēja sazināties ar savu vīru un vecākiem. Viņu situācija atspoguļo neskaitāmi daudzu Ukrainas ģimeņu likteņus. 

Sievietes atbalsts bija abas atvases, no kurām karš viņu nebija šķīris: "Es pat nezinu, kā izdzīvotu šos mēnešus, ja mēs būtu šķirti."

Runājot par savu vīru, viņa piebilda: "Viņam šajā ziņā ir daudz grūtāk. Viņš cieš. Un tad arī cieš mani bērni, jo viņi nevar viens otru satikt."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Pirmās kara sākuma nedēļas mēs bijām vienkārši šokēti," sacīja Zelenska. "Pēc Bučas mēs sapratām, ka tas ir karš, kura mērķis ir iznīcināt mūs visus. Iznīcināšanas karš." Kopš tā brīža Zelenska izmanto savu amatu, lai uzturētu diplomātiskās attiecības ar pasaules līderiem un uzsvērtu dzīvības vērtību.

Maijā viņa tikās ar Amerikas Savienoto Valstu pirmo lēdiju Džilu Baidenu, kura bija aizbraukusi uz Ukrainu. Abas satikās nozīmīgā datumā - Mātes dienā. Ukrainas dienvidrietumu pilsētā Užgorodā pirmās lēdijas apmeklēja skolu, kas kara laikā ir pārvērsta par patvērumu bēgļiem.

Šī mēneša sākumā Zelenska arī apmeklēja Balto namu, lai privāti tiktos ar Baidenu un piedalītos sanāksmē ar Amerikas amatpersonām. Viņa pateicās politiķiem par atbalstu un uzrunāja ASV Kongresu ar lūgumu nosūtīt pretgaisa aizsardzības sistēmas uz Ukrainu.

Ukrainas prezidents arī piedalījās "Vogue" intervijā, kurā sacīja, ka viņa sieva rāda piemēru sievietēm un bērniem Ukrainā.

"Es uzskatu, ka viņai ir ļoti spēcīga ietekme uz Ukrainu, mūsu ģimenēm un sievietēm," sacīja Zelenskis.

"Viņai ir spēcīga personība. Un viņa ir stiprāka, nekā, iespējams, domāja. Un šis karš, jebkurš karš, iespējams, atklās tās rakstura īpašības, kuras nešķita, ka piemīt."

Viņš piebilda:

"Protams, viņa ir mana mīļotā. Bet viņa ir mana labākā draudzene. Olena patiešām ir mana labākā draudzene. Viņa ir arī patriote un ļoti mīl Ukrainu. Tā ir patiesība. Un viņa ir brīnišķīga māte."

Zelenska žurnālam "Vogue" atklāj, ka nekas nespēja viņu sagatavot karam.

"Mēs dzīvojām laimīgu dzīvi, un nekad nedomājām, ka tas varētu notikt. Bet mums ir cerība," viņa sacīja. "Šie ir bijuši visbriesmīgākie mēneši manā dzīvē un katra ukraiņa dzīvē."

Viņa piebilda: "Mums nav šaubu, ka mēs gūsim uzvaru. Un tas ir tas, kas mums liek nepadoties."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu