Krievijas pensiju saņēmēji Latvijā naudu saņems septembrī, norāda LM (1)

Precizēts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleg Elkov/Shutterstock

Krievijas pensiju saņēmējiem Latvijā naudu izmaksās septembrī, bet Latvija naudu no Krievijas Federācijas Pensiju fonda saņems augustā, TVNET precizēja Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Sandra Stabiņa. 

Savukārt Labklājības ministrijas Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Sandra Stabiņa ziņu aģentūrai LETA norādīja, ka saistības sociālās drošības līgumu ietvaros līdz šim tiek pildītas, līdz ar to nav ziņu, ka Krievija naudu varētu nepārskaitīt. Minētais līgums ir spēkā kopš 2011.gada 19.janvāra.

Kā skaidroja Daine, VSAA augustā saņems naudas pārskaitījumu no Krievijas Federācijas (KF) Pensiju fonda, lai varētu veikt Krievijas pensiju izmaksu par trešo ceturksni tām personām, kuras Latvijā saņem pensiju saskaņā ar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā.

KF pensijas par 2022. gada pirmo un otro ceturksni ir izmaksātas. Nākamais KF pensiju maksājums par 2022.gada trešo ceturksni (jūliju, augustu, septembri) ir paredzēts septembrī.

Kā norādīja Daine - VSAA rīcībā nav informācijas par tiem pensionāriem, kuri saņem Krievijas pensijas savos kontos ārpus līguma nosacījumiem tieši no Krievijas Federācijas Pensiju fonda.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu