FOTO Viesturdārzā nolūzis liels koks. Aculiecinieks ceļ trauksmi, ka bērni to izmanto izklaidei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieka foto.

Ceturtdien, 28. jūlijā, "Apollo.lv" aculiecinieks novērojis, ka Viesturdārzā pie Dziesmu svētku parka ir nolūzis liels koks, kuru izmanto bērni kā samērā bīstamu rotaļu rīku. 

Aculiecinieks norāda, ka teritorija nav norobežota, un vērš uzmanību uz to, ka bērni izmanto koku kā rotaļu rīku. 

"Apollo.lv" sazinājās ar Rīgas mājokļu un vides departamentu, lai informētu par radušos situāciju. 

Foto: Aculiecinieka foto.

Ir zināms, ka jāziņo Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldei, ja ielu apstādījumos vai izglītības iestāžu teritorijās ir nolūzis koks, sasvēries, ar saknēm izgāzts koks vai nolūzis vai aizlūzis zars. Bet, ja nolūzušais koks vai zars atrodas citām personām piederošā zemesgabalā, par tā novākšanu ir atbildīgs zemesgabala īpašnieks.

Ja situācija ir bīstama – koks vai zars ir neatliekami jālikvidē, tad aculieciniekam ir jāizsauc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kas bīstamo situāciju likvidēs, bet pēc tam koku vai zarus aizvāc zemesgabala īpašnieks.

Jāņem vērā, ka Ministru kabineta Noteikumos Nr. 309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" noteikts, ka bez vietējās pašvaldības atļaujas koku ciršanai ārpus meža atļauts cirst kokus, kuri apdraud infrastruktūras darbību, cilvēka veselību, dzīvību vai īpašumu, ja pirms darbu veikšanas ir notikusi situācijas foto fiksācija un informēta vietējā pašvaldība.

Turklāt noteikts, ka nocērtamo koku fotografē vismaz no trijiem skatu punktiem tā, lai būtu skaidri redzamas drošību ietekmējošās koka daļas (paceltas saknes, sašķelts, aizlūzis vai nolūzis stumbrs). Vismaz piecas darbdienas pēc koka nociršanas nav pieļaujama koka celma un, vēlams, arī stumbra daļu aizvākšana, lai vietējā pašvaldība varētu pārbaudīt koka bīstamības pamatotību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu