LTV: "Latvijas gāze" atsāk gāzes iegādi no Krievijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gāzes deglis.
Gāzes deglis. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Pēdējā mēneša laikā Latvijā no Krievijas iesūknēta dabasgāze aptuveni vienas teravatstundas apmērā. "Latvijas gāzes" vadītājs Aigars Kalvītis apstiprināja, ka uzņēmums atsācis iegādāties gāzi no Krievijas, par to maksājot eiro, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kalvītis teica, ka gāze netiekot pirkta no uzņēmuma "Gazprom", taču jaunā piegādātāja – no kura Krievijā gāze tiek pirkta – nosaukumu viņš atteicās izpaust.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā gāzes plūsmas no Krievijas uz Latviju bijušas saraustītas un vairākkārt apstājušās.

Tomēr kopš jūnija vidus plūsmas no Krievijas pieaug un Latvijā ievadītās gāzes apjoms šajā periodā pārsniedzis vienu teravatstundu.

Kalvītis norādīja, ka nekādu bažu par iespēju saviem klientiem piegādāt gāzi uzņēmumam nav. Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edijs Šaicāns atklāja, ka "Latvijas gāze" iepriekš jautājusi ministrijai par iespēju maksāt "Gazprom" Krievijas puses prasītajā kārtībā, kas nozīmētu konta atvēršanu Krievijā un maksāšanu rubļos, taču ministrijas ieskatā tas būtu sankciju pārkāpums.

Saeima ar likumu gāzes piegādes no Krievijas aizliedza līdz ar nākamā gada sākumu, tādēļ šobrīd Krievijas gāzi vēl drīkst pirkt.

Vienlaikus likumā tika noteikts pienākums "Latvijas gāzei" kā publiskajam tirgotājam līdz 31. augustam Inčukalna krātuvē iesūknēt pietiekami daudz dabasgāzes, lai saistītajiem lietotājiem jeb tiem, kas gāzi pērk par regulētu cenu, pietiktu visai ziemai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu