VIDEO Raidījums skaidro smago avāriju uz Rīgas apvedceļa - kāpēc netika regulēta satiksme? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Sadursme.lv

Nedēļas sākumā ziņots par smagu trīs automašīnu sadursmi uz Rīgas apvedceļa, krustojumā ar šoseju Ulbroka–Ogre. Remontdarbu dēļ tur no rīta puses līdz pusdienlaikam bija izslēgti luksofori. Vieglās automašīnas "Toyota" vadītāja acīmredzot to pamanīja pēdējā brīdī un izbrauca krustojumā, nepalaižot pa galveno ceļu braucošo kravas auto, vēsta raidījums "Degpunktā".

Rezultātā "Toyota" vadītāja un pasažiere ar nopietnām traumām nonāca slimnīcā. TV3 rīcībā ir videoreģistratora ieraksts ar negadījuma brīdi, tāpat arī ar redakciju sazinājās skatītāja, kurai ir informācija par, iespējams, ceļu policijas darbinieku paviršu attieksmi pret sabiedrības drošību.

"Redzētais par divām smagi cietušajam sievietēm, kuras ieskrēja "fūrē", liek aizdomāties par mūsu valsti, attieksmi, nesakārtotiem ceļiem. Pati esmu braukusi pa Tīnūžu šoseju. Ar luksoforiem tur ir jābaidās, lai kāds neieskrien. Kāpēc todien, kad tika izslēgti luksofori, nevarēja šajā briesmīgajā krustojumā dežurēt policija?" neizpratnē bija Irēna.

Videoreģistratora ieraksts apstiprina faktu, ka negadījuma brīdī policijas darbinieki konkrētajā krustojumā satiksmi neregulēja. Vai darbiniekiem tur bija jābūt, proti, vai dienesta palīdzība tajā dienā vispār bija kādam lūgta, skaidro likumsargi.

Gadījumos, ja ir nepieciešama policijas palīdzība satiksmes regulēšanā, to lūdz dienesti, kuri ir atbildīgi par konkrētā ceļa uzturēšanu. 25. jūlijā Valsts policija saņēma informāciju no ceļa uzturētājiem, ka ir nepieciešama palīdzība satiksmes regulēšanā autoceļa A4 un P5 krustojumā.

Valsts policijas darbinieki, ierodoties uz vietas, novērtēja situāciju. Ņemot vērā, ka uz vietas bija tehniskie darbinieki un satiksme konkrētajā vietā bija bez apgrūtinājumiem, un visi transportlīdzekļu vadītāji brauca, ievērojot ceļazīmes, kā tas jādara šādos gadījumos, kad nedarbojas luksofors, tika pieņemts lēmums, ka policijas darbinieku iesaiste satiksmes regulēšanā nav nepieciešama.

Raidījums pieprasīja informāciju arī no ceļu uzturētājiem. Viņi ziņoja, ka elektrība šosejas infrastruktūrai atslēgta remontdarbu dēļ, ko veica akciju sabiedrības "Sadales tīkls" darbinieki. Ceļa uzturētāji norāda, ka gadījumos, kad nedeg luksofors, autovadītājiem ir jāvadās pēc ceļu satiksmes noteikumiem, Valsts policija netiek iesaistīta, taču gadījums uz Rīgas apvedceļa acīmredzot bija izņēmums.

Videoreģistratorā piefiksētais laiks sakrīt ar laiku, kad notika avārija, proti, plkst. 14.00 dienā. Vadoties pēc informācijas, ko ceļu uzturētājs publicēja oficiālajā sociālo tīklu kontā, darbi tikuši pabeigti plkst. 14.20 dienā. No tā izriet, ka ceļu policijas ekipāžai pietrūka pacietības sagaidīt brīdi, kad luksofora darbība krustojumā tiks atjaunota. Uzkavēšanās vēl brīdi, iespējams, novērstu negadījumu, kas beidzās ar divu sieviešu nonākšanu slimnīcā.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu