VIDEO "Jūtos kā zombijs." Okupantu līgas klubs "Amur" faniem atrāda jaunieguvumu Jāni Kalniņu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vārtsargs Jānis Kalniņš.
Vārtsargs Jānis Kalniņš. Foto: Edijs Pālens/LETA LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Habarovskas "Amur" savā "YouTube" kontā publiskojis video, kurā bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš stāsta par mēroto ceļu uz Habarovsku.

Kā zināms, Jānis Kalniņš ir viens no diviem, nu jau bijušajiem, Latvijas izlases hokejistiem, kurš karjeru izvēlējās turpināt KHL, neskatoties uz Latvijas sporta likumā noteiktajiem ierobežojumiem.

Kalniņa nākamās sezonas kluba "Amur" bāzes vieta ir Habarovskā  Krievijas Tālajos Austrumos. Vārtsargs uzsvēra, ka tālais ceļš pamatīgi nogurdinājis.

"Jautrs ceļš. Aptuveni 12-14 stundas ar autobusu uz Sanktpēterburgu, kam sekoja 12 stundu pārlidojums cauri Novosibirskai. Foršs nedēļas nogales ceļojums. Šobrīd jūtos kā zombijs. Krietni atšķiras laika zonas, ko šobrīd sāku arī izjust," sacīja Kalniņš.

Vārtsargs arī atklāja, ka ar treneru korpusu vēl nav pārrunājis savu lomu gaidāmajā sezonā, kā arī ar jaunajiem kolēģiem pārmijis vien dažus vārdus.

Nobeigumā Kalniņš piebilda, ka, viņaprāt, ir labā fiziskajā formā, pāris vārdus krievu valodā veltot vietējiem faniem.

Jau iepriekš ziņots, ka Latvijas hokeja federācija (LHF) nav apstiprinājusi Kalniņa pāreju uz KHL, un tagad lietu risina Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Kalniņš pagājušo sezonu sāka 2021. gada Zviedrijas čempionvienībā Vekšes "Lakers", bet sezonas gaitā vārtsargs pārcēlās uz Somijas klubu Tamperes "Tappara", kļūstot par šīs valsts čempionu.

30 gadus vecais Kalniņš pirms tam trīs sezonas spēlēja KHL čempionāta Somijas komandā Helsinku "Jokerit". No 2016. līdz 2018. gadam vārtsargs pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

Kalniņš pārstāvējis Latvijas izlasi trīs pasaules čempionātos, kā arī šogad februārī viņš bija valstsvienības sastāvā Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu