Jau ceturto reizi norisināsies starptautiskās "Hard Enduro" motosporta sacīkstes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Augusta vidū jau ceturto gadu pēc kārtas Tukuma novada Zentenes pagasta Dzirciemā risināsies starptautiskās "Hard Enduro" motosporta sacensības.

Par "RocketBiker Enduro 2022" dēvētās sacensības norisināsies trīs dienu garumā - 12., 13. un 14. augustā, kā arī būs jauni sacīkšu elementi. Klāt ierastajām disciplīnām sacensību dalībnieki trasi veiks arī diennakts tumšajā laikā, kā arī paredzēts "Flattrack" jeb spīdvejs ar Enduro motocikliem.

"Šogad par vienu dienu pagarinās sacensību programma. Pasākumu atklāsim 12. augustā ar nakts Enduro braucienu. Latvijā nakts Enduro sacensības iepriekš nav notikušas. Ideja par sacensībām vakarā ienāca vienkāršu apsvērumu dēļ – liela daļa braucēju Dzirciemā parasti ierodas jau piektdien un, lai šo dienu padarītu interesantāku, būs iespēja iesildīties jau piektdienas vakarā," izmaiņas ierastajā programmā skaidroja sacensību galvenais organizators Lauris Liepiņš.

Pirmās dienas jeb nakts distance būs 6 kilometrus gara. Dalībniekiem tiks dota viena stunda, lai veiktu pēc iespējas vairāk apļu.

Disciplīnu ziņā vispiesātinātākā būs otrā diena (13. augusts), kas iesāksies ar kvalifikācijas braucieniem jeb "Prologu", pēc kā tiks noteikta dalībnieku starta secība svētdienas galvenajai distancei. Sestdien notiks arī "Super Enduro" brauciens, kurā dalībnieki sacentīsies pa pāriem mākslīgi veidotā šķēršļu trasē. Tāpat pirmo reizi notiks “Flattrack” sacensības jeb spīdvejs ar "Enduro" motocikliem.

Šogad sacensību galvenajai distancei būs savādāks formāts. Lai finišētu “Hard loop” distancē, dalībniekiem jāpieveic trīs apļi Dzirciema reljefainajā apkaimē. Apļa garums ir aptuveni 20 km. Pirmā apļa kontrollaiks ir noteikts 120 min. Visi dalībnieki, kas iekļausies kontrollaikā, tiks pielaisti pie starta otram aplim, kuram kontrollaiks būs 90 minūtes. Trešā apļa kontrollaiks būs 75 min. Tie, kas veiks visus trīs apļus, iekļaujoties noteiktajā laikā, tiks pasludināti par "Rocketbiker Enduro 2022" finišētājiem.

"Spriežot pēc trases sarežģītības pakāpes, prognozēju, ka līdzīgi kā iepriekšējos gadus, finišu sasniegs ap 20 braucēju. Un arī tas nav slikts rādītājs, ja ņem vērā, ka Hard Enduro pamatideja ir radīt tik sarežģītu trasi, lai ne visiem tā būtu pa spēkam. Protams, visu izteiks laikapstākļi. Ja laiks būs lietains, finišētāju varētu būt krietni mazāk," atzina Liepiņš.

No 150 dalībnieku kvotām pagaidām izņemtas ir 113. Visvairāk braucēju pieteikušies no Latvijas (66), 30 sportisti no Lietuvas un 12 no Igaunijas. Jau zināms, ka no lielākajām Enduro zvaigznēm Dzirciemā redzēsim divkārtējo “RocketBiker Enduro” uzvarētāju Edgaru Siliņu, titulētos Lauri Ērmani, Aivaru Kukoju, Renē Jerbahu, Ari Pēri u.c. Pagaidām vēl oficiāli savu dalību nav apstiprinājis šā brīža Latvijas ātrākais Enduro meistars Andris Grīnfelds, kurš kļuvis par šo sacensību uzvarētāju 2019. gadā.

Jāpiezīmē, ka iepriekšējos gadus Hard Enduro sacensībās Dzirciemā piedalījušies braucēji ne tikai no Baltijas valstīm, bet arī no Spānijas, Lielbritānijas un Polijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu