Eklons Latvijas "melnajā sarakstā" iekļauj Krievijas pilsoni Osipjanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jūlijā iekšlietu ministrs Kristaps Eklons Latvijas tā dēvētajā "melnajā sarakstā" iekļāvis organizētās noziedzības vidē pazīstamo Krievijas pilsoni Romānu Osipjanu, TVNET apstiprināja iekšlietu ministra padomniece Zane Plone.

Ministrijā skaidroja, ka saskaņā ar imigrācijas likumu, ja kompetentās institūcijas – Valsts policija, Valsts drošības dienests, Militārās izlūkošanas un drošības dienests un Satversmes aizsardzības birojs (SAB) –, kas atbildīgas tieši par drošību, ja tās ir sniegušas pamatojumu, tad ministrs var lemt par personas iekļaušanu "melnajā sarakstā".

"Ja kompetentās iestādes konstatē sabiedriskās kārtības vai valsts drošības apdraudējuma esamību, tad iestāde sniedz savu atzinumu. Izvērtējot atzinumu, ministrs pieņēmis šādu lēmumu," norāda Plone.

TVNET 2020.gada 10.maijā jau vēstīja, ka Osipjans regulāri tiecies ar bijušo SAB darbinieku Aigaru Sparānu restorānā "Erebuni", kas pieder kādai armēņu ģimenei. Osipjans Latvijā dzīvo kopš studiju gadiem, 2019. gadā nolēma ieguldīt apsardzes biznesā. Viņš kļuva par līdzīpašnieku bijušā KNAB operatīvā darbinieka Jura Juraša dibinātajā firmā "Grand Force Security". Taču Jurašs saistību noliedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu