NBS brīdina par aizliegumu vākt meža veltes militārajos objektos; sods var sasniegt 1500 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Aizliegums vākt meža veltes attiecas uz visiem Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārajiem objektiem, ne tikai Ādažu poligonu, un tas pastāv ne tāpēc, ka sēņu trūktu, bet gan tāpēc, ka poligonā meža velšu vietā var nākties atrast smagu invaliditāti vai pat letālu iznākumu. Šādu skarbu atgādinājumu portālam "Sargs.lv" pauda Ādažu militārās bāzes Militārās policijas Koordinācijas centra priekšnieks kapteinis Jānis Vīcups.

Civiliedzīvotāji nedrīkst neatļauti uzturēties militāro objektu teritorijā ļoti vienkāršu iemeslu dēļ – savas veselības un dzīvības labā.

Vīcups norāda, ka ir izvietoti apzīmējumi, kas norāda uz militārā objekta esamību, brīdinājumi, ka notiek kaujas šaušana, militārās mācības, bet ne vienmēr tas attur cilvēkus no došanās uz šo aizliegto teritoriju. Ir būtiski saprast, ka karavīri ir apmācīti darbam ar mācību munīciju, viņi zina, kādi ir šādas munīcijas iedarbības rādiusi, bet civiliedzīvotāji ne.

Ja tomēr sava veselība un dzīvība nav gana liela motivācija rast citas meža velšu meklēšanas takas, kapteinis Vīcups atgādina – par neatļautu uzturēšanos militāra objekta teritorijā ir arī reāls sods līdz pat 1500 eiro apmērā.

Jāteic gan, ka brīdinājumi par dabas velšu vākšanu militāro objektu teritorijā šķietami vainagojušies panākumiem, jo sēņotāju aktivitāte Ādažu poligona teritorijā, salīdzinot ar šo pašu periodu iepriekšējos gados, ir krietni mazāka. Šī mēneša laikā sastapti mazāk nekā desmit sēņotāju, kamēr citus gadus šis skaitlis bija daudz, daudz lielāks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu