Lukašenko aicina kaimiņvalstu iedzīvotājus pārcelties uz Baltkrieviju. Arī latviešiem piedāvā pilsonību "bez kavēšanās" (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Uzrunā žurnālistiem otrdien, 2. augustā, Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko atbildēja uz jautājumu, vai Baltkrievija plāno piešķirt paātrinātas pilsonības iespējas Lietuvas, Latvijas un Polijas iedzīvotājiem.

Lukašenko norādīja, ka pašlaik Baltkrievijas pilsonība paātrinātā kārtībā tiek piešķirta cilvēkiem, kas ieradušies no Ukrainas.

"Ātrāk nemaz nevar, jo pie mums tikai prezidents var piešķirt pilsonību. Dokumentus man uz galda, un nebūs nekādas kavēšanās. Tieši tāpat būs ar lietuviešiem, latviešiem un poļiem," teica Lukašenko.

"Speciālisti, kuri vēlas dzīvot un strādāt šeit, ir laipni aicināti pieteikties pilsonībai. Deputāti sākotnēji meklēja iespējas paātrināt procesus. Un mums ir mehānisms... droši vien pasaulē nekur tāda nav. Mēs ģimenē uzņemsim visus savus pieklājīgos un laipnākos kaimiņus. Un ne tikai kaimiņus. Tas, kurš šeit grib strādāt, dzīvot, darboties - durvis ir atvērtas!" norādīja diktators.

Lukašenko atzīmēja, ka ekonomiskais aspekts nav bijis galvenais iemesls, kāpēc Baltkrievija ieviesa vīzu režīma atcelšanu kaimiņos esošo Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem.

Aprīlī Minska ieviesa bezvīzu režīmu Latvijas un Lietuvas pilsoņiem, bet no jūlija – Polijas pilsoņiem. Novērotāju vērtējumā šādu soli Lukašenko režīms spēris ekonomisku apsvērumu dēļ.

Polijas, Lietuvas un Latvijas pilsoņiem, kā arī "personām ar Latvijas nepilsoņa statusu" ir atļauta bezvīzu ieceļošana Baltkrievijā līdz 2022. gada 31. decembrim

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu