FOTO ⟩ Latvijas Nacionālais teātris atklāj 104. sezonu un izdala ceļojošās teātra balvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

2. augustā Latvijas Nacionālā teātra kolektīvs sanāca kopā, lai svinīgā sapulcē atklātu 104. sezonu un pasniegtu ceļojošās teātra balvas.

Veltas Līnes ceļojošo balvu "Antas Klints gredzenu" par Intas un Magdalēnas lomām izrādē "Vīrs, kas zināja čūskuvārdus" un Lēdijas Milfordas lomu izrādē "Ferdinands un Luīze" saņēma Agnese Budovska. Elzas Radziņas kulonu par Majas Ņitovskas lomu izrādē "Sievietes daļas" saņēma Laura Siliņa.

Kārļa Sebra gredzenu par Jāsona lomu izrādē "Mazā naudiņa" saņēma Kaspars Zvīgulis. Ieviņas un Kārlēna šķiltavas kā labākā jaunā aktrise saņēma Ieva Aniņa.

Par 103. sezonas labāko iestudējumu uz Lielās skatuves tika atdzīts Frīdriha Šillera. 103. sezonas labākā izrāde mazajos spēles laukumos – Viļņa Vēja skatuves versija pēc Patrīcijas Haismitas un Kreiga Vernera darbu motīviem "Svešinieki vilcienā". 

Nodarbinātākie aktieri, kas 103. sezonā piedalījušies visvairāk iestudējumos, ir Daiga Gaismiņa un Egils Melbārdis.

Latvijas Nacionālais teātris jauno sezonu sāks ar režisora un Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja Elmāra Seņkova izrādi "Pūt vējiņi!". Augustā ir pēdējā iespēja noskatīties izrādi, kas triumfēja 2019. gada Spēlmaņu naktī, iegūstot Grand Prix un Gada lielās formas izrādes titulu.

104. sezonā Latvijas Nacionālais teātris piedāvās 11 pirmizrādes, kuras iestudējuši astoņi režisori. Šogad repertuārā tiks iekļautas arī izrādes bērniem un jauniešiem, lai Latvijas Nacionālajā teātrī pulcētos un ar kultūru satiktos ikviens interesents.

Foto: Latvijas Nacionālais teātris atklāj 104. sezonu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu