ASV nosaka sankcijas Putina varbūtējai mīļotajai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV Finanšu ministrija otrdien, 2. augustā, noteica sankcijas Krievijas prezidenta varbūtējai Aļinai Kabajevai, vēsta CNN.

ASV Valsts kases departaments otrdien noteica sankcijas Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudzenei kā daļu no pasākumiem, kas vērsti pret Krievijas eliti, un mēģinājuma sodīt Kremli par tās notiekošo karu Ukrainā.

Aļina Kabajeva, kas ir Vladimira Putina varbūtējā mīļotā, tika sodīta "par to, ka viņa ir vai ir bijusi Krievijas Federācijas valdības vadītāja, amatpersona, augstākā amatpersona vai valdes locekle", teikts Valsts kases departamenta paziņojumā.

Šajā paziņojumā teikts, ka 39 gadus vecajai Kabajevai ir "tuvas attiecības ar Putinu". Viņa ir bijusī Valsts domes deputāte un kļuvusi par lielākās Krievijas privātās mediju kompānijas "National Media Group" direktoru valdes priekšsēdētāju.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka tiek uzskatīts, ka Kabajeva ir māte vismaz trim Putina bērniem un ir iesaistīta Kremļa propagandas izplatīšanā.

Aprīlī "Wall Street Journal" ziņoja, ka ASV apsver iespēju noteikt sankcijas Kabajevai, taču pastāvēja bažas, ka šāds solis vairotu spriedzi, ņemot vērā viņas tuvumu Putinam.

Arī Kanāda un Lielbritānija noteikusi sankcijas Aļinai Kabajevai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu